Ενημέρωση μαθητών για θέματα υγείας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔19/04/2016 - 23:07 | Author: Newsroom Ipaidia

Δράσεις συμβουλευτικών παρεμβάσεων σε σχολεία αποφάσισε η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, μετά και το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού, ώστε να ενημερωθούν οι μαθητές πάνω σε θέματα υγείας.

Οι δράσεις, οι οποίες εγκρίθηκαν από το υπουργείο Παιδείας, θα πραγματοποιηθούν με συνεργασία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής. Στόχος των παρεμβάσεων είναι η ενημέρωση, η πρόληψη και η διαφύλαξη της σωματικής και ψυχικής υγείας του ατόμου, σε συνδυασμό με την καλλιέργεια ευαισθησίας στο ευρύτερο περιβάλλον.

Μεταξύ των θεμάτων που θα αναπτυχθούν και αφορούν την υγεία είναι η διαχείριση κατοικίδιων και μέτρα πρόληψης νοσημάτων τους, η πρόληψη και η αντιμετώπιση της σταφυλοκοκκικής λοίμωξης, η καταπολέμηση κουνουπιών και προστατευτικά μέτρα για αποφυγή τσιμπήματος, κανόνες υγιεινής στους χώρους του σχολείου με ταυτόχρονη αποφυγή μετάδοσης λοιμώξεων στον χώρο του σχολείου και άλλα.

dikaiologitika.gr

Loading...


  • europalso   ideascentral