ΕΛΜΕ ΚΙ: Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο του Υπουργείου Αθλητισμού

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/12/2018 - 10:31 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ χαιρετίζει τις πολύμορφες κινητοποιήσεις των φοιτητών και καθηγητών των Σχολών Επιστήμης Φυσικής Αγωγής (ΣΕΦΑΑ), ενάντια στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο που προωθεί προς ψήφιση η κυβέρνηση.

Με το σχέδιο νόμου που θέλησε να περάσει με τη μορφή του επείγοντος για να προλάβει τις αντιδράσεις η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δίνει τη χαριστική βολή στο δικαίωμά των αποφοίτων των ΤΕΦΑΑ να εργαστούν σαν γυμναστές-προπονητές. Ουσιαστικά απαξιώνει το πανεπιστημιακό πτυχίο των προπονητών Φυσικής Αγωγής εξισώνοντάς το με πιστοποιήσεις σεμιναριακού τύπου εκπαίδευσης, όπως των σχολών αθλημάτων της ΓΓΑ (που προβλέπεται να εφαρμοστούν) ή οποιοδήποτε άλλο ιδιωτικό φορέα (π.χ. ΙΕΚ). Συγκεκριμένα:

Αναγνωρίζει επίσημα τα «πτυχία προπονητικής» που πουλάνε τα διάφορα ιδιωτικά κολλέγια και ινστιτούτα.
Δεν καταργεί τις σχολές προπονητών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και επιπλέον φτιάχνει προγράμματα προπονητικής στα ΙΕΚ!
Υπονομεύει τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων ΤΕΦΑΑ με ειδίκευση στο ποδόσφαιρο.

Εισάγεται για πρώτη φορά η έννοια του «εκπαιδευτή» για «αθλητική αναψυχή»!!! Ο «εκπαιδευτής» θα ασκεί το επάγγελμα με μοναδικό προσόν την «εμπειρία» (!) της Φυσικής Αγωγής χωρίς θεωρητική κατάρτιση! Πρόκειται για διάταξη επικίνδυνη για την υγεία των ίδιων των αθλούμενων!

Ουσιαστικά οι απόφοιτοι των ΤΕΦΑΑ θα παίρνουν ένα πτυχίο χωρίς αξία! Θα αναγκάζονται να κυνηγάνε πανάκριβα σεμινάρια, να ανταγωνίζονται με τους προπονητές-απόφοιτους διάφορων κολλεγίων, ισοπεδώνοντας τα δικαιώματα όλων μας προς τα κάτω. Οι μόνοι που πανηγυρίζουν είναι οι κολλεγιάδες και τα επιχειρηματικά συμφέροντα στον αθλητισμό που βλέπουν το εμπόρευμά τους να αναβαθμίζεται!

Και όλα αυτά την ίδια ώρα επιχειρείται η συνειδητή εγκατάλειψη και απαξίωση των ΤΕΦΑΑ και υποβαθμίζεται ακόμα περισσότερο η Φυσική Αγωγή και ο Σχολικός Αθλητισμός μέσα στα σχολεία με την μείωση των ωρών διδασκαλίας του μαθήματος σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης (στο δημοτικό σχολείο από την Α έως και την Δ τάξη είναι τρεις (3) ώρες και στην Ε και ΣΤ τάξη δύο (2) ώρες την εβδομάδα. Στο γυμνάσιο είναι 2 ώρες την εβδομάδα. Στο γενικό λύκειο επικρατεί ο παραλογισμός δηλαδή στην Α είναι δύο (2) ώρες, στη Β τάξη μια (1) ώρα και στη Γ τάξη δύο (2) ώρες την εβδομάδα!!! Στο τεχνικό – επαγγελματικό λύκειο στην Α τάξη είναι δύο (2) και στη Β και Γ τάξη μια (1) ώρα την εβδομάδα.!!!)

Δυστυχώς και για αυτή την κυβέρνηση αλλά και για τις προηγούμενες, το μάθημα της Γυμναστικής θεωρείται ο «φτωχός συγγενής». Αυτό δείχνουν οι μηδενικές προσλήψεις καθηγητών Φυσικής Αγωγής. Μόλις 1 καθηγητής Φυσικής Αγωγής σε 131 μαθητές στα Γυμνάσια και σε 198 μαθητές στα Λύκεια(!). Συγχρόνως είναι τραγικές οι ελλείψεις σε υποδομές και εξοπλισμό αφού τα σύγχρονα γυμναστήρια θεωρούνται εξαίρεση και όχι ο κανόνας στα σχολεία, ενώ οι σχολικοί αγώνες γίνονται πλέον με ταχύρυθμες και τυπικές διαδικασίες και με το λιγότερο κόστος, σμπαραλιάζοντας τα προγράμματα των σχολείων και εκθέτοντας τους μαθητές σε μεγάλες περιπέτειες και κινδύνους.

Και όλα αυτά σε μια χώρα "πρωταθλήτρια" στην παχυσαρκία!

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο του Υπουργείου Αθλητισμού!
Ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών στα .
Το πτυχίο να κατοχυρώνει την πλήρη άσκηση του επαγγέλματος.
Αναβάθμιση του Σχολικού Αθλητισμού, με προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών!
Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την παιδεία και τον μαζικό αθλητισμό στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.
Όχι στην εξίσωση των πτυχίων μας με τα ιδιωτικά κολλέγια

Loading...
  • europalso

    ideascentral