ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Το μεροκάματο του τρόμου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔07/02/2019 - 18:36 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Σχετικά με την κακή κατάσταση του οδικού δικτύου

ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, μόνιμοι και αναπληρωτές, που εργάζονται σε σχολεία της Νότιας και Βόρειας Κέρκυρας, οι οποίοι καθημερινά μετακινούνται στα δύο άκρα του νησιού, μας γνωστοποίησαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κατά την μετάβασή τους και την αποχώρησή τους από τα σχολεία, στα οποία υπηρετούν, εξαιτίας της κακής κατάστασης του οδικού δικτύου σε όλο το νησί σε μεγάλες οδικές αρτηρίες αλλά και σε δημοτικές και επαρχιακές οδούς.

Η βροχόπτωση των τελευταίων ημερών έκανε την κατάσταση ακόμα χειρότερη. Λακκούβες με μεγάλο βάθος, οι περισσότερες γεμάτες νερό, αποτέλεσαν για τους συναδέλφους μας αιτία για μικρά ατυχήματα ή για μεγάλες βλάβες των αυτοκινήτων τους. Να υπενθυμίσουμε ότι πολλοί από τους συναδέλφους μας μετακινούνται σε ένα, δύο ή και τρία σχολεία της περιφέρειας, για συμπλήρωση ωραρίου, με αποτέλεσμα να βρίσκονται ακόμα πιο πολύ εκτεθειμένοι στην κακή κατάσταση του οδοστρώματος.

Ως Δ.Σ θεωρούμε πως η κατάσταση αυτή διαρκεί δεκαετίες και κάθε χρόνο οι αυτοδιοικητικές αρχές και η κεντρική εξουσία «μπαλώνουν» προσωρινά και «δια ολίγον» το πρόβλημα και μάλιστα συνήθως πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Η κυβέρνηση, ο Δήμος και η Περιφέρεια διαφημίζουν το ότι η χώρα μας είναι 1η μεταξύ των χωρών της ΕΕ σε απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Είναι όμως αυταπόδεικτο ότι όλα αυτά δεν έχουν αντανάκλαση στην κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Το αίτημα μας, για ασφαλές και σύγχρονο οδικό δίκτυο σε μία εποχή με τεράστιες τεχνικές και τεχνολογικές δυνατότητες θεωρούμε ότι είναι απόλυτα θεμιτό.

Επειδή η παραπάνω κατάσταση δημιουργεί δυσάρεστες καταστάσεις, και εγκυμονεί κινδύνους, όχι μόνο για τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους γενικά αλλά και για τους μεταφερόμενους μαθητές μας

Ζητάμε

Από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε ό,τι την αφορά, να αποκαταστήσει το συντομότερο την ομαλή μετακίνηση στο οδικό δίκτυο,

Από το Δήμο Κέρκυρας σε ό,τι τον αφορά, να πράξει το ίδιο.

Loading...


  • europalso   ideascentral