ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Κάλυψη όλων των κενών με μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών!

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔20/04/2016 - 23:17 | Author: Newsroom Ipaidia

ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣΚέρκυρα, 20/04/2016

Ε. Ναπολέοντος 12

Τηλ: 2661026778

Email: [email protected]

Κάλυψη όλων των κενών με μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και η γραμματεία των αναπληρωτών της Δ.Ε. Κέρκυρας καταγγέλλουμε ως εμπαιγμό και αποπροσανατολιστική πρακτική την πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για το προσωρινό, όπως λέγεται, σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών για το σχολικό έτος 2016-17. Οι αναπληρωτές/τριες της Κέρκυρας αρνούμαστε, όπως μας υποδεικνύεται εμμέσως από την ανακοίνωση του Υπουργείου, να μπούμε στη διαδικασία κατηγοριοποίησης των συναδέλφων και διαίρεσής τους σε μικρές ομάδες διαφορετικών βλέψεων και προτάσσουμε τα κοινά μας συμφέροντα υπηρετώντας τη δημόσια εκπαίδευση.

  • Η πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου που αφορά μόνο την πρόσληψη αναπληρωτών και αποτελεί μια ξεκάθαρη ομολογία ότι για την επόμενη χρονιά δεν προβλέπονται διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών,
  • η ταυτόχρονη παραδοχή ότι φέτος για τη στελέχωση των σχολείων οι δαπάνες για αναπληρωτές ΕΣΠΑ ήταν τόσες όσες απομένουν για την πρόσληψη αναπληρωτών μέχρι το 2020,
  • Οι πρόσφατες ανακοινώσεις ρυθμίσεων που αφορούν τη συγχώνευση ειδικοτήτων και την κατάργηση των τμημάτων ένταξης και
  • οι προαναγγελθείσες καταργήσεις τμημάτων νηπιαγωγείων (διπλασιασμός από 7 σε 14 μαθητές του ελάχιστου αριθμού παιδιών για τη λειτουργία τμήματος Νηπιαγωγείου), οι οποίες δείχνουν το δρόμο και για την δευτεροβάθμια, αποκαλύπτουν ότι ο σχεδιασμός του Υπουργείου περιλαμβάνει τις απολύσεις χιλιάδων αναπληρωτών μέσω κλεισίματος, συμπτύξεων, συγχωνεύσεων σχολείων αλλά και τη συνολική αναδιάρθρωση των εργασιακών όρων μονίμων και αναπληρωτών (νέες αυξήσεις στο ωράριο).

Είναι, έτσι, φανερό το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η δημόσια εκπαίδευση λόγω της υποστελέχωσης τόσων χρόνων και της πολιτικής των περικοπών των δαπανών για την παιδεία.

Οι αναπληρωτές/τριες Κέρκυρας δηλώνουμε ότι καλύπτουμε τόσα χρόνια οργανικά και όχι λειτουργικά κενά στις σχολικές μονάδες και ότι η εμπέδωση μορφών ευέλικτης εργασίας στον τομέα της παιδείας μας βρίσκει ενάντιους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

Οι επικοινωνιακές πρακτικές και τα ψεύτικα διλήμματα δε μας αφορούν. Όλοι και όλες αγωνιζόμαστε μαζί για την πλήρη κάλυψη όλων των κενών με μόνιμους διορισμούς σε όλες τις ειδικότητες.

Γι` αυτό το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας καλεί αύριο Πέμπτη 21/04/2016 και ώρα 9:30 πμ σε παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσει μαζί με τον ΣΕΠΕ Κέρκυρας στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης. Για τη διευκόλυνση των συναδέλφων, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία μεταθέτει την τρίωρη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΟΛΜΕ για τις 8:15 πμ έως και 11:15 πμ.

Ο πρόεδρος Ο γραμματέας

Μεταλληνός Νίκος Σγούρος Τάσος

Loading...


  • europalso   ideascentral