ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μετακινήσεων συναδέλφων με πρόσχημα τη συμπλήρωση ωραρίου. Κάποιες, μάλιστα, από αυτές τις μετακινήσεις γίνονται με εντολή ΜΟΝΟ της Δ/ντριας Εκπαίδευσης Ν. Ημαθίας παρά την ΑΝΤΙΘΕΤΗ γνώμη του ΠΥΣΔΕ Ημαθίας.

Οι πρόσφατες «μεταρρυθμίσεις» : αλλαγές σε ωρολόγια Προγράμματα Γυμνασίου, συγχωνεύσεις ειδικοτήτων και τομέων στα ΕΠΑΛ, η κατάργηση του 3ωρου για τους υπευθύνους εργαστηρίων Φ.Ε. και πληροφορικής, η κατάργηση της συμπλήρωσης ωραρίου με προγράμματα, η κατάργηση της υποστήριξης project για τους καθηγητές πληροφορικής στο Λύκειο, η αντιπαιδαγωγική και αντιεπιστημονική διεύρυνση των αναθέσεων πετυχαίνουν το στόχο τους να παράγουν «πλεονάσματα» εκπαιδευτικών και ωρών.

Επιπλέον, η διαδικασία τοποθετήσεων για συμπλήρωση ωραρίου, με τον τρόπο που γίνεται, δημιουργεί εύλογα αδικίες, ενώ παράλληλα τα προγράμματα στα σχολεία γίνονται άνω- κάτω και μη-λειτουργικά. Πολλοί εκπαιδευτικοί υφίστανται καθημερινές μετακινήσεις με δυσμενείς επιπτώσεις τόσο στην προσωπική τους ζωή όσο και στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Σε πρόσφατη συνάντηση με την Δ/ντρια Εκπαίδευσης το ΔΣ της ΕΛΜΕ έθεσε ζητήματα τέτοιων τοποθετήσεων. Συγκεκριμένα:

ip[
Exit mobile version