ΕΛΜΕ Ηλείας: Οχι στη συρρίκνωση των δημοσίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/07/2018 - 20:34 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη, 03-07-2018 και ώρα 12.00 π.μ., παράσταση διαμαρτυρίας από αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηλείας μαζί με αντιπροσωπείες από ΔΣ των ΕΛΜΕ Δυτ. Ελλάδας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δ. Ελλάδας ενάντια στην πολιτική συρρίκνωσης των δημόσιων σχολείων, που αυτή τη στιγμή προωθείται από το Υπουργείο Παιδείας, στο όνομα του εξορθολογισμού, με το σημαντικό ζήτημα των ΟΛΙΓΟΜΕΛΩΝ τμημάτων σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (αυτά ως γνωστόν εγκρίνονται ή όχι από τον ΠΔΕ μέχρι 10 Ιουλίου και από το ΥΠΠΕΘ μέχρι 15 Ιουλίου) καθώς και με το οριστικό κλείδωμα των τμημάτων των μαθητών μέχρι, επίσης, 15 Ιουλίου.

ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ

Επισημάναμε στον ΠΔΕ ότι η εφαρμογή της εγκυκλίου της 21-6-2018 θα έχει αρνητικές συνέπειες στην ομαλή λειτουργία των σχολείων στην αρχή της χρονιάς, στην παιδαγωγική διαδικασία και στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών.

Πιο συγκεκριμένα από τη μια καθορίζεται οριστικοποίηση των τμημάτων (συμπεριλαμβάνονται και τα ολιγομελή) μέχρι 15 Ιουλίου ενώ από την άλλη επιτρέπεται να συνεχίζονται οι εγγραφές – μετεγγραφές των μαθητών και η αλλαγή μαθημάτων επιλογής, ομάδων προσανατολισμού, τομέων και ειδικοτήτων το Σεπτέμβρη. Αυτή η διαδικασία θα έχει ως αποτέλεσμα είτε τη δημιουργία τμημάτων με υψηλότερο αριθμό μαθητών του προβλεπόμενου είτε θα αναγκάσει τους μαθητές να αλλάξουν, χωρίς τη θέλησή τους, μαθήματα επιλογής ή ομάδα προσανατολισμού, τομέα, ειδικότητα είτε και να πάνε σε σχολείο μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

Επιπλέον τα Υπηρεσιακά Συμβούλια δεν μπορούν να καθορίσουν αυτή την περίοδο τα πραγματικά λειτουργικά κενά των σχολείων γιατί εκκρεμούν ακόμη οι εγγραφές-μετεγγραφές και οι οριστικές δηλώσεις των μαθητών.

Διεκδικούμε:

Ο τελικός καθορισμός τμημάτων να γίνει μετά τη λήξη των εγγραφών-μετεγγραφών και των οριστικών δηλώσεων των μαθητών για μαθήματα επιλογής, ομάδες προσανατολισμού, τομείς και ειδικότητες, τον Σεπτέμβριο και μέχρι την έναρξη των μαθημάτων.
Στο ίδιο χρονικό διάστημα και έχοντας την πραγματική εικόνα των εκπαιδευτικών αναγκών να ολοκληρώνονται και οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών.
Να εγκριθεί για παιδαγωγικούς και κοινωνικούς λόγους η λειτουργία των ολιγομελών τμημάτων χωρίς την εφαρμογή της νέας μοριοδότησης των σχολείων. Για τους ίδιους λόγους να λειτουργήσουν οι ομάδες προσανατολισμού με είκοσι (20) μαθητές.

Loading...
  • europalso   ideascentral