ΕΛΜΕ Φθιώτιδας: Απεργιακή ενημέρωση

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔17/09/2013 - 17:57 | Author: Newsroom Ipaidia

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Λαμία 17 – 9 – 2013

ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πλατεία Πάρκου 13 ΤΚ 35100 ΛΑΜΙΑ

Τηλ. – Fax 2231028807 ΠΡΟΣ:ΣΧΟΛΕΙΑ &

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥ

Ιστοσελίδα: www.elmefth.grΜΜΕ

Email : elmelami@otenet.gr & elmefth@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΕΛΜΕ Φθιώτιδας χαιρετίζει τους εκατοντάδες απεργούς καθηγητές του νομού μας και τους χιλιάδες πανελλαδικά που συμμετέχουν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του κλάδου ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ που διαλύει το δημόσιο σχολείο, εξαθλιώνει τους εκπαιδευτικούς, στερεί το μέλλον από τους μαθητές και πλήττει οικονομικά τους γονείς τους.

Οι καθηγητές ήδη μετράμε 2 ημέρες επιτυχημένης απεργιακής κινητοποίησης (1η μέρα πανελλαδικά 90% – 85% στο νομό μας, 2η μέρα 75% στο νομό μας) και προχωράμε με αισιοδοξία διαλύοντας τα επιχειρήματα των κυβερνητικών και των παπαγάλων τους.

Ο αγώνας δεν τελείωσε. Οι συνέπειες της καταστροφικής τους πολιτικής υπάρχουν και κάθε μέρα προστίθενται κι άλλες.

ØΤο δημόσιο και δωρεάν σχολείο κατεδαφίζεται. Το Λύκειο μετατρέπεται πλήρως σε εξεταστικό κέντρο με πανελλήνιες εξετάσεις σε όλες τις τάξεις. Τα ΕΠΑΛ θα στέλνουν μαθητές στην εργασία ανηλίκων («μαθητεία») για ένα πτυχίο χωρίς αξία. Παράλληλα παραδίδουν στους ιδιώτες τις ειδικότητες «φιλέτα» στερώντας την επιλογή και το μέλλον από τους μαθητές του δημόσιου σχολείου.

ØΣτέλνουν εκπαιδευτικούς στην διαθεσιμότητα – απόλυση με «συνοπτικές διαδικασίες».

ØΔημιουργούν τεχνητές υπεραριθμίες μέσω της αύξησης ωραρίου και αποφασίζουν για υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών χωρίς να τους νοιάζει ο οικογενειακός προγραμματισμός τους.

ØΠρογραμματίζουν – και έχουν το θράσος να το ανακοινώνουν την πρώτη μέρα της απεργίας μας – ακόμα 20000 απολύσεις, «παίζοντας» ανάμεσα σε παλιούς και νέους γιανα μας διαιρούν.

Όλα αυτά, αν αθροιστούνμαζί με τα μέτρα που παίρνουν καθημερινά (υγεία, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, ακρίβεια κτλ), δείχνουν ένα ζοφερό παρόν και μέλλον.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση και στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 18/9/2013 στις 11:00 πμ στην πλατεία Διάκου.

Για το Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε Ν. Φθιώτιδας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΗ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ευθύμιος ΠαλέτσοςΑθηνά Λιανού

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso