ΕΛΜΕ Αν Αττικής: Έμπρακτη αλληλεγγύη στους πληγέντες

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔28/07/2018 - 10:08 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Το Δ.Σ της Ε΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους και πολλά μικρά παιδιά, από την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε περιοχές της Δυτικής και Ανατολικής Αττικής. Εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους πυρόπληκτους συμπολίτες μας μεταξύ των οποίων συνάδελφοι μας και οικογένειες μαθητών μας, που μέσα σε λίγες ώρες έχασαν κόπους μια ζωής στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής

Ε΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής

Παρά τις τιτάνιες προσπάθειες πυροσβεστών και εθελοντών που ρίχτηκαν στη μάχη της φωτιάς και των απεγκλωβισμών, ήρθαν ξανά στην επιφάνεια η ανυπαρξία κεντρικού σχεδιασμού και συντονισμού, η σταθερή έλλειψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας και δασοπυρόσβεσης, που δυστυχώς συνέβαλαν καθοριστικά κι αυτή τη φορά ώστε να μετράμε χαμένες ανθρώπινες ζωές, σε μια ασύλληπτη τραγωδία κατά την οποία ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται συνεχώς.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στα πλαίσια της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς καλεί τους εκπαιδευτικούς άμεσα να δείξουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους και την αλληλεγγύη τους στους πληγέντες των πυρόπληκτων περιοχών της Αττικής. Να συμβάλλουμε όλοι για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα νέα προβλήματα και τις νέες τεράστιες ανάγκες που προέκυψαν στη ζωή τους.

Καλούμε άμεσα:

τους διευθυντές και τους συναδέλφους των σχολείων να συνδράμουν το Δ.Σ της Ε΄ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής στην καταγραφή των συναδέλφων και των οικογενειών των μαθητών μας που έχουν πληγεί από την καταστροφική πυρκαγιά.
να στηρίξουν οικονομικά τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις οικογένειές τους που χτυπήθηκαν από τη φωτιά στις πυρόπληκτες περιοχές της Ανατολικής Αττικής στο λογαριασμό της ALPHA BANK GR05 0140 3400 3400 0210 1011 987. Τα χρήματα θα δοθούν μετά από καταγραφή για την άμεση κάλυψη αναγκών των συναδέλφων, των μαθητών και των οικογενειών τους που αντιμετωπίζουν προβλήματα.
να δώσουν αίμα στα νοσοκομεία των περιοχών που βρίσκονται αυτή την περίοδο των διακοπών για να καλυφτούν ανάγκες των τραυματιών.

Σχετικά με τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, επειδή ήδη έχουν συγκεντρωθεί επαρκείς ποσότητες, θα ενημερώσουμε όταν προκύψουν νέες ανάγκες.

Απαιτούμε να παρθούν άμεσα μέτρα για τους πληγέντες και τις περιοχές που δοκιμάστηκαν από τη φωτιά και να υπάρξουν δεσμεύσεις υλοποίησής τους. Να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των θυμάτων της πυρκαγιάς. Να δοθεί άμεση αποζημίωση των περιουσιών και των κατοικιών. Να γίνουν μαζικές προσλήψεις προσωπικού δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης. Να γίνουν εκτεταμένα αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα. Να γίνει αποκατάσταση των σχολικών εγκαταστάσεων.

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso