Εκπαιδευτικοί: Προβληματισμός στα Εσπερινά Λύκεια σχετικά με την ηλικιακή ομάδα των μαθητών

Άνοιγμα σχολείων - Πανελλήνιες 2021: Ποιές άλλες τάξεις παίρνουν τη σκυτάλη

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των μαθητών και των εκπαιδευτικών των της χώρας, καθώς όπως φαίνεται, δεν έχει δοθεί η ανάλογη σημασία όσον αφορά στην ηλικιακή ομάδα στην οποία ανήκουν οι μαθητές των συγκεκριμένων σχολείων, η ενεργή επαγγελματική τους κατάσταση και το κοινωνικοοικονομικό τους υπόβαθρο. Οι προβληματισμοί αυτοί είναι καθόλα βάσιμοι, δεδομένου ότι:

Η Ένωση Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης, στην με , ζητήσαμε να επισπευτεί η επιστροφή των μαθητών των ΕΠΑΛ στη ‘διά ζώσης’ διδασκαλία των Εργαστηριακών μαθημάτων με την πρώτη ευκαιρία και εφόσον το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες. Εντούτοις, για όλους τους παραπάνω λόγους φαίνεται, ότι η επανέναρξη λειτουργίας των Εσπερινών Λυκείων σ΄αυτή τη χρονική περίοδο, είναι τουλάχιστον προβληματική αν όχι επισφαλής για τη δημόσια υγεία.

Η διδασκαλία των Πανελλαδικώς Εξεταζομένων μαθημάτων της Γ΄ τάξης μπορεί να γίνεται και εξ’ αποστάσεως, εκτός από το Αρχιτεκτονικό Σχέδιο της Γ΄ Δομικών που θα πρέπει να γίνεται δια ζώσης και με όλες τις υγειονομικές προβλέψεις.

Κυρία Υπουργέ, την ευθύνη για τη λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών που υπάγονται στο υπουργείο σας την φέρετε αποκλειστικά εσείς και όχι η ‘επιτροπή των ειδικών’. Ως εκ τούτου και για τους παραπάνω λόγους,

Ζητούμε

Να επανεξετάσετε τη λειτουργία των Εσπερινών σχολείων και να αναστείλετε την επιστροφή των μαθητών στη διά ζώσης διδασκαλία, μαζί με τα ΣΔΕ.

ip[
Exit mobile version