Εκπαιδευτικό πρόγραμμα μετεωρολογίας «Το κλίμα αλλάζει…»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/10/2018 - 17:46 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και συγκεκριμένα την επιστημονική ομάδα εκπαιδευτικής μετεωρολογίας «Περί Ανέμων & Υδάτων» της υπηρεσίας Meteo.gr, σχεδίασαν το νέο διαδραστικό πρόγραμμα «Το κλίμα αλλάζει…».

Το πρόγραμμα διάρκειας 90 λεπτών, που ξεκίνησε σήμερα, απευθύνεται σε μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και έχει ως θέμα την κλιματική αλλαγή και τους τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας. Στο πρόγραμμα οι μαθητές θα γνωρίσουν από κοντά τον μετεωρολογικό σταθμό του ΚΠΙΣΝ, ενώ μέσα από πειράματα θα κατανοήσουν πώς ο άνθρωπος αλλάζει το κλίμα σε παγκόσμιο και σε τοπικό επίπεδο.

Φορώντας ο κάθε μαθητής ειδικά γυαλιά εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality), θα βλέπει σε βίντεο πώς συγκεκριμένες καινοτόμες δράσεις για το περιβάλλον σχεδιάστηκαν και εφαρμόζονται καθημερινά στο ΚΠΙΣΝ. Στόχος του δωρεάν εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να μάθουν οι μαθητές τις βασικές αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού, καθώς και πώς αυτές βρίσκουν εφαρμογή στο σχεδιασμό και στην καθημερινή λειτουργία του ΚΠΙΣΝ.

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso