Εικονικές επιχειρήσεις και καινοτόμα προϊόντα με την υπογραφή μαθητών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔18/02/2019 - 17:32 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Περισσότεροι από 1.200 μαθητές και μαθήτριες, 37 γυμνασίων και λυκείων από πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, της Κρήτης και της Ρόδου θα βρεθούν την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου στο εμπορικό κέντρο Μediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη, για να παρουσιάσουν τα καινοτόμα προϊόντα, που κατάφεραν να δημιουργήσουν από την αρχή της σχολικής χρονιάς συστήνοντας εικονικές επιχειρήσεις.

Πρόκειται για το διεθνές πρόγραμμα "Μαθητική Εικονική Επιχείρηση", που στην Ελλάδα διοργανώνει το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/ Junior Achievement Greece. Στους εκθετήριους χώρους που θα έχει προετοιμάσει το ΣΕΝ/JA Greece για τις Μαθητικές "Εικονικές Επιχειρήσεις" οι μαθητές θα παρουσιάσουν στο αγοραστικό κοινό και θα προωθήσουν προς πώληση τα προϊόντα που δημιούργησαν. Τα περίπτερα των ομάδων θα επισκεφθεί και θα βαθμολογήσει κάθε παρουσίαση η κριτική επιτροπή του οργανισμού. Τα έσοδα από τις πωλήσεις των προϊόντων των μαθητών θα διατεθούν σε φιλανθρωπικούς και κοινωφελείς σκοπούς.

H Μαθητική Εμπορική Έκθεση θα ολοκληρωθεί με την απονομή τριών βραβείων των καλύτερων μαθητικών "επιχειρήσεων" της Έκθεσης. Το πρώτο βραβείο θα απονείμει ο Πρόεδρος του ΣΕΝ/JA Greece, Μάρκος Βερέμης, συνιδρυτής και Πρόεδρος της εταιρείας τεχνολογίας Upstream, με έδρα την Ελλάδα και δραστηριότητα σε 45 χώρες.

To project της "Εικονικής Επιχείρησης" εντάσσεται στο πλαίσιο του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Μαθητικής Επιχειρηματικότητας "Τhe Company Program" του Junior Achievement Eυρώπης.

Μετά τη Θεσσαλονίκη, θα ακολουθήσει, μία εβδομάδα αργότερα, η Μαθητική Εμπορική Έκθεση της Αθήνας, για τα σχολεία της Κεντρικής, της Νότιας Ελλάδας και των υπόλοιπων νησιών του Αιγαίου. Παράλληλα με τις Μαθητικές Εμπορικές Εκθέσεις του προγράμματος "Εικονική Επιχείρηση 2019" εορτάζονται τα 100 χρόνια του παγκόσμιου οργανισμού Junior Achievement Worldwide, παράρτημα του οποίου είναι το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece. Φέτος το πρόγραμμα Μαθητική "Εικονική Επιχείρηση 2019", έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλοπούλου.

Μετά τις Εμπορικές Εκθέσεις οι μαθητικές "επιχειρήσεις" θα καταθέσουν στην κριτική επιτροπή του ΣΕΝ/JA Greece τα επιχειρηματικά τους σχέδια (business plan) και θα αναδειχθούν οι 10 καλύτερες Μαθητικές "Εικονικές Επιχειρήσεις" της Ελλάδας. Η νικήτρια ομάδα του Πανελλαδικού Τελικού Διαγωνισμού, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου 2019, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Τελικό Διαγωνισμό του Junior Achievement Europe. Ο Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός – στον οποίο συμμετέχουν 40 χώρες – θα πραγματοποιηθεί φέτος στην πόλη Λίλ της Γαλλίας. Όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στο project δίνουν στο τέλος μία διαδικτυακή εξέταση και εφόσον την ολοκληρώσουν με επιτυχία, κατακτούν το "Διεθνές Πιστοποιητικό Επιχειρηματικών Δεξιοτήτων – ESP", ένα "πτυχίο" επιχειρηματικότητας, που αναγνωρίζεται σε όλο τον κόσμο.

Loading...
  • europalso   ideascentral