Εικόνες ντροπής στο ΕΚΠΑ – Υποδέχθηκαν αξιολογητές με… φρούτα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/11/2015 - 10:02 | Author: Newsroom Ipaidia

Με ύβρεις, απειλές και… φρούτα υποδέχθηκαν πέντε διακεκριμμένους καθηγητές – αξιολογητές στη Νομική Αθηνών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», η είδηση περί αξιολόγησης έγινε γνωστή στους φοιτητές, και συγκεκριμένα σε εκείνους που αψηφούν τους κανόνες λειτουργίας σε κάθε ΑΕΙ, οι οποίοι και αντέδρασαν.

Αποτέλεσμα των αντιδράσεων που προκλήθηκαν ήταν οι αξιολογητές να αποχωρήσουν από τη Νομική, αφού βέβαια, συζήτησαν για περίπου μία ώρα με τους φοιτητές προσπαθώντας να κατανοήσουν τη στάση τους.

Στη Σχολή Θετικών Επιστημών απειλήθηκαν και αποχώρησαν, ενώ στη Φιλοσοφική δεν πήγαν καν, αφού το «έργο» ήταν βέβαιο ότι θα επαναληφθεί.

Σημειώνεται ότι στην ομάδα εξωτερικής αξιολόγησης του ΕΚΠΑ μετέχουν Ελληνες καθηγητές ξένων ΑΕΙ: ο Δημήτρης Αργυρόπουλος από το North Carolina State University των ΗΠΑ, ο Πέτρος Γουγουλάκης από το Παν. Στοκχόλμης, ο Γεώργιος Γουναλάκης από το Phillips Universität Marburg στη Γερμανία, ο Ντάνιελ Χιμάριος από το University of Texas at Arlington των ΗΠΑ και ο Ελευθέριος Μυλωνάκης από το Brown των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η ερώτηση των αξιολογητών που δυσκόλεψαν ιδιαίτερα τους καθηγητές του ΕΚΠΑ και συγκεκριμένα της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών είναι γιατί το ίδρυμα διατηρεί τμήματα που θα μπορούσαν να αποτελούν απλώς κατευθύνσεις, την ίδια στιγμή που το προσωπικό του συρρικνώνεται (το 30% των πανεπιστημιακών έχει συνταξιοδοτηθεί τα τελευταία χρόνια), ενώ τέθηκε και το θέμα των «αιώνιων» φοιτητών.

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso