Ειδικότητες αναπληρωτών με μηδενικές προσλήψεις

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/11/2014 - 09:29 | Author: Newsroom Ipaidia

Με τη λήξη του Οκτωβρίου το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην πρόσληψη 181 αναπληρωτών ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των προσλήψεων σε 14.375.

Το news.gr μέσα από άρθρα του έχει παρουσιάσει αναλυτικά στοιχεία για την εξέλιξη των προσλήψεων όπως και τις ειδικότητες με τις περισσότερες προσλήψεις. Ωστόσο υπάρχουν και ειδικότητες όπου παρά την ύπαρξη κενών το Υπουργείο δεν έχει προχωρήσει σε προσλήψεις.

Σύμφωνα με στοιχεία υπάρχουν αρκετές ειδικότητες με μηδενικές προσλήψεις παρά την ύπαρξη κενών. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι στις ειδικότητες των καθηγητών γερμανικής γλώσσας που στο παρελθόν πραγματοποιούνταν πολλές προσλήψεις παρά την ύπαρξη κενών σε Αθμια και Βθμια δεν έχουν γίνει προσλήψεις. Το ίδιο συμβαίνει και με τους καθηγητές γαλλικών ενώ μηδενικές είναι και οι προσλήψεις στην ειδικότητα της οικιακής οικονομίας.

Ο Υπουργός Παιδείας έχει δηλώσει ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να καλυφθεί το σύνολο των κενών και στόχος του Υπουργείου είναι η λειτουργία των σχολείων με επάρκεια. Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της ΟΛΜΕ κ. Κοτσυφάκη ο Υπουργός παραδέχτηκε ότι υπάρχουν 1.500 κενά και στις δυο βαθμίδες εκπαίδευσης ενώ δήλωσε ότι ι δεν υπάρχει ούτε μία πίστωση για πρόσληψη αναπληρωτών και τα σχολεία θα λειτουργούν με "επάρκεια και όχι με πληρότητα".

Σύμφωνα με τον κ. Κοτσυφάκη τον Υπουργό τον ν ενδιαφέρει "να έχει ανοικτό το σχολείο και ας μην καλύπτει όλα τα κενά". Επίσης ο κ. Λοβέρδος ενημέρωσε ότι δεν θα υπογράψει καμία παραίτηση συνταξιοδότηση "όλοι θα επιστρέψουν στις τάξεις για διδακτικό έργο μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους, καθώς επίσης και ότι προγραμματίζει την ανάκληση 200 αποσπάσεων.

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ

ΠΕ05 Γαλλικής

0

ΠΕ07 Γερμανική

0

ΠΕ15 Οικιακής Οικονομίας

0

ΠΕ33 Μιθε

0

ΠΕ34 Ιταλικής

0

ΠΕ40 Ισπανικής

0

ΠΕ18.22 Μεταλλειολόγοι

0

ΠΕ18.28 Συντηρητές έργων

0

ΠΕ18.32 Μηχανοσυνθέτες αεροσκαφών

0

ΠΕ18.38 Κεραμικής

0

ΠΕ18.44 Σχεδιασμού Τεχνολογίας Ξύλου

0

Όλες οι ΤΕ ειδικότητες

0

Όλες οι ΔΕ ειδικότητες

0

Καλόγηρος Βασίλειος news.gr

Loading...


  • europalso   ideascentral