Ειδική Αγωγή – Έξι αιτήματα ζητάνε λύση

9/10/2015

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Με το παρόν έγγραφο θέλουμε να σας ενημερώσουμε για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στις δομές ειδικής αγωγής στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Με τα στοιχεία του υπουργείου κάθε χρόνο λειτουργούν τα μισά τμήματα ένταξης, οι ΣΜΕΑΕ στηριζόμενες στις προσλήψειςδεν λειτουργούν μέχρι την πρώτη φάση προσλήψεων και ακόμη και τότε οι προσλήψεις που πραγματοποιούνται δεν καλύπτουν τις υπαρκτές ανάγκες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ΕΕΕΕΚ τα οποία μετά τον αγιασμό παρέμειναν κλειστά ελλείψει καθηγητών.

Φέτος για άλλη μία χρονιά και ενώ υπάρχει σε ισχύ νόμος που ορίζει ότι οι προσλήψεις ΕΑΕ προηγούνται των άλλων προσλήψεων, οι πρώτες προσλήψεις στην ΔΕ έγιναν στις 8/10.

Αντιλαμβάνεστε πως ο ευαίσθητος χώρος της ΕΑΕ άρχισε να λειτουργεί έναν μήνα ΜΕΤΑ την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ακόμη και τώρα όμως οι προσλήψεις που πραγματοποιήθηκαν είναι ελάχιστες μπροστά στις ανάγκες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο νομός Λαρίσης στον οποίο έγιναν μόλις 4 προσλήψεις καθηγητών σε έναν νομό με 108 σχολικές μονάδες ΔΕ.

Ζητούμε

Με εκτίμηση
Το ΔΣ του ΣΑΚΕΑ

Oμάδα ΣΑΚΕΑ στο facebook

Στην Κατηγορία : ΠΑΙΔΕΙΑ
ip[
Exit mobile version