Έγκριση δαπάνης για τη συμμετοχή των παιδιών του προσωπικού της Περιφέρειας Αττικής σε παιδικές κατασκηνώσεις

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔18/05/2018 - 12:43 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Την κάλυψη της δαπάνης για τη συμμετοχή των παιδιών του προσωπικού της Περιφέρειας Αττικής σε το καλοκαίρι, ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο κατόπιν σχετικής εισήγησης της αντιπεριφερειάρχου Πολιτισμού Εύης Αποστολάκη.

Η Περιφέρεια Αττικής, ανακοίνωσε η αντιπεριφερειάρχης, «κατανοώντας τόσο την ανάγκη για την ενίσχυση των διευκολύνσεων προς το προσωπικό της όσο και τα οφέλη της συμμετοχής των παιδιών σε (κοινωνικοποίηση – αναψυχή – διευκόλυνση εργαζόμενων γονέων – θερινές διακοπές κ.α.) αποφάσισε να κάνει χρήση αυτής της προαιρετικής δυνατότητας που της δίνει για πρώτη φορά ο Ν. 4483/2017. Ήδη, προσέθεσε, η Περιφέρεια έχει προβλέψει πιστώσεις ύψους 320.000 ευρώ, για έναν εκτιμώμενο αριθμό συμμετεχόντων, περίπου 700 παιδιών, ηλικίας 4-16 ετών (με μέγιστο ποσό ανά άτομο 420 ευρώ ή 728 ευρώ στην περίπτωση τέκνου με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω).

Η κ. Αποστολάκη σημείωσε ότι οι γονείς – υπάλληλοι της Περιφέρειας με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, θα μπορούν να αποστέλλουν τα παιδιά τους, για 14 ημέρες, σε οποιαδήποτε κατασκήνωση της επιλογής τους.

Loading...
  • europalso   ideascentral