ΕΕΚ: Για τις κινητοποιήσεις και για το νέο σύστημα διορισμών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔19/01/2019 - 18:33 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Συνάδελφοι, οι δυναμικές κινητοποιήσεις της Παρασκευής 14/1, Δευτέρας 11/1 και Πέμπτη 17/1/2019 σε όλη την Ελλάδα έδειξαν με τον πλέον καθαρό και εμφαντικό τρόπο ότι ο νόμος πλέον, που ψηφίστηκε χθες στη βουλή, για το σύστημα διορισμών – προσλήψεων μονίμων και αναπληρωτών- που υποβαθμίζει στην πράξη την προϋπηρεσία και το βασικό πτυχίο- είναι έξω από τις θέσεις του εκπαιδευτικού κλάδου.

Στην προσπάθειά τους να κάμψουν το κίνημα, οι δυνάμεις καταστολής, με ευθύνη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κατέφυγαν στη βία με αποτέλεσμα στις δύο πρώτες κινητοποιήσεις στην Αθήνα να υπάρξουν σοβαροί τραυματισμοί από τη μεριά των απεργών-διαδηλωτών. Καταδικάζουμε ως ΑΕΕΚΕ απερίφραστα τέτοιες πρακτικές και ζητούμε την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων. Μάς δυναμώνουν και δεν μας πτοούν τέτοιες πρακτικές.

Από την πρώτη στιγμή τονίσαμε ότι η αποτύπωση της προϋπηρεσίας στο νέο σύστημα διορισμού και η ποσόστωση που πρότεινε το υπουργείο, στο νέο σύστημα διορισμών, βρίσκεται σε αντιδιαστολή με τις θέσεις του Κλάδου. Δεν αναγνωρίζει το σύνολο της προϋπηρεσίας των Συναδέλφων συμβασιούχων-αναπληρωτών, όρος απαραίτητος για το εκπαιδευτικό κίνημα, που υπηρέτησαν όλη αυτή την περίοδο της κρίσης το δημόσιο σχολείο σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Δεν σταματάμε συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για ίσα δικαιώματα μονίμων και αναπληρωτών, για μαζικούς και μόνιμους διορισμούς σε όλες τις πραγματικές ανάγκες της δημόσιας εκπαίδευσης.

Loading...


  • europalso   ideascentral