Δράση για τους απροσπέλαστους σε ΑμΕΑ δρόμους του Ηρακλείου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔28/07/2018 - 12:23 | Author: Newsroom Ipaidia

Δράση για την ασφαλή μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία στους δρόμους του Ηρακλείου διοργανώνουν την ερχόμενη Παρασκευή στο κέντρο της πόλης τα μέλη της «Πρωτοβουλίας για τους πρόσφυγες» στο κέντρο της πόλης.

Η διαμαρτυρία με τον γενικό τίτλο «Επιστρέφω σε δύο λεπτά» θα πραγματοποιηθεί στη συμβολή των οδών Ζωγράφου και Αβέρωφ στις 5:30 το απόγευμα.

Στη σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών επισημαίνονται τα εξής:

«Οι πολίτες του Ηρακλείου ξέρουμε εδώ και πολλά χρόνια ότι ζούμε σε μία πόλη όπου η καθημερινότητα των πεζών είναι «δύσκολη». Κατεστραμμένα οδοστρώματα και πεζοδρόμια, σβησμένες διαβάσεις, επιθετικοί οδηγοί, ετσιθελικές ιδιοποιήσεις του δημόσιου χώρου κάνουν την καθημερινή μετακίνηση μια μικρή περιπέτεια. Οι δυσάρεστες εκπλήξεις αυξάνονται για τα άτομα με αναπηρία. Η αδιαφορία πολλών και το αφιλόξενο περιβάλλον κάνουν τη μετακίνησή τους σκέτη ταλαιπωρία. Η ελεύθερη μετακίνηση πρέπει είναι δικαίωμα όλων. Αναβάθμιση της πόλης δεν σημαίνει μόνο πολιτιστικά δρώμενα και κυκλικές διασταυρώσεις. Μια πόλη κρίνεται πρώτα και κύρια από το επίπεδο ζωής των κατοίκων της και όταν λέμε των κατοίκων της εννοούμε ΟΛΩΝ των κατοίκων της. Οι θέσεις και οι ράμπες πεζοδρομίου που προορίζονται για άτομα με αναπηρία στην πόλη του Ηρακλείου είναι ελάχιστες, αλλά ακόμα και όσες υπάρχουν, παραβιάζονται με τη συνήθη δικαιολογία «Σε δέκα λεπτά είμαι πίσω». Πρέπει να καθιερωθεί στη συνείδηση των ανθρώπων ότι η ελεύθερη μετακίνηση είναι δικαίωμα όλων και όχι φιλανθρωπία. Πριν παρκάρετε σε θέση αναπήρων για ευκολία προσπαθήστε να μπείτε στη θέση τους για να δείτε τι σημαίνει δυσκολία.

Καλούμε την Παρασκευή 27/07 Αβέρωφ και Ζωγράφου γωνία στις 5.30μμ

Ασφαλής μετακίνηση για τα άτομα με αναπηρία τώρα!

Προσβάσιμοι δρόμοι και πεζοδρόμια για όλους!»

 

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso