Δωρεάν μαθήματα σε παιδιά απόρων οικογενειών από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

ipaidia thumbnail

Ενισχυτικά μαθήματα σε 125 παιδιά οικογενειών της Ρόδου που οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα θα αναλάβουν να κάνουν φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο πλαίσιο συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Ρόδου και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η προγραμματική σύμβαση που υπεγράφη χθες εντάσσεται στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος που είχε ξεκινήσει στον δήμο το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για την επισιτιστική βοήθεια σε άπορους συμπολίτες μας, με στόχο να ενταχθούν και άλλες παροχές, όπως τα κοινωνικά φροντιστήρια σε παιδιά του δημοτικού, αρχικά, που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα.

Ο δήμαρχος ανέφερε, ακόμη, ότι έχει γίνει πάρα πολύ καλή δουλειά και από την αρμόδια Διεύθυνση των Προνοιακών Δομών που έχει μελετήσει πολλά στοιχεία των τελευταίων ετών. Αυτή η μελέτη, μάλιστα, περιλαμβάνει στοιχεία σχετικά με τις γειτονιές όπου υπάρχουν μεγάλα ποσοστά φτώχειας και τα παιδιά έχουν αδυναμία να φοιτήσουν οπουδήποτε αλλού. Επίησς, σημείωσε ότι ανοίγει δρόμους και για το μεγάλο πρόγραμμα που έχει να κάνει με τη μετεγκατάσταση των ρομά, για τους οποίους προβλέπονται ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα. Είναι μία τεκμηριωμένη σύμβαση με στοιχεία, στατιστικές και με πραγματικά επιστημονικά δεδομένα, είπε ο κ. Χατζηδιάκος.

Από την πλευρά της, η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου Γεωργία Λιαράκου τόνισε ότι το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης επιθυμεί πολύ τη συνεργασία με τον δήμο και δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενη που τα τελευταία χρόνια έχουν πολλαπλασιαστεί οι κοινές δράσεις. «Βλέπουμε το πανεπιστήμιο σαν ζωντανό κύτταρο στο πλαίσιο μίας κοινωνίας και το πανεπιστήμιο από μόνο του δεν μπορεί να προχωρήσει αν δεν υπάρχει αυτή η όσμωση και αν δεν δέχεται συνέχεια τα ερεθίσματα από έξω και εμείς να δίνουμε τις καινούργιες γνώσεις που μπορούμε να προσφέρουμε και να παίρνουμε από εσάς πολλά ερεθίσματα για να κάνουμε καλύτερα τη δουλειά μας» επισήμανε.

Σε αυτό το πλαίσιο, η κ. Λιαράκου εξέφρασε την ικανοποίησή της γιατί αυτό είναι καθαρά ένα αντικείμενο του Τμήματος Παιδαγωγικής Εκπαίδευσης, αφού το αντικείμενό τους είναι να εκπαιδεύουν τους μελλοντικούς δασκάλους και, έτσι, οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να δουλεύουν από τώρα αναλαμβάνοντας μία υπεύθυνη θέση.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα είναι πιλοτικό, ξεκινάει στις 15 Σεπτεμβρίου, θα διαρκέσει μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου και θα ξεκινήσει με έναν μικρό αριθμό παιδιών και φοιτητών, με στόχο όλο αυτό να διευρυνθεί στο μέλλον.

ip[
Exit mobile version