: Μετά από τρεις εβδομάδες κι ενώ έχει ενημερωθεί και κάθε παράταξη της ΔΟΕ ξεχωριστά, δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση ούτε θετική ούτε αρνητική, αναφέρει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων στην ανακοίνωση του.

Η ανακοίνωση

Στα πλαίσια των επαφών μας με πολιτικούς και θεσμικούς φορείς τόσο για το ζήτημα της συνέχισης των διορισμών όσο και για τα υπόλοιπα προβλήματα που ταλανίζουν τους αναπληρωτές, θεωρήσαμε χρέος μας να αποστείλουμε αίτημα για συνάντηση με το ανώτερο συνδικαλιστικό μας όργανο, τη ΔΟΕ, σεβόμενοι τον θεσμικό της ρόλο και επιδιώκοντας τη χάραξη μιας κοινής γραμμής.

Μετά από τρεις εβδομάδες κι ενώ έχει ενημερωθεί και κάθε παράταξη της ΔΟΕ ξεχωριστά, δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση, ούτε θετική ούτε αρνητική.

Εκτός βέβαια κι αν θεωρήσουμε ως απάντηση την απόλυτη σιωπή.

Ο όγκος των αναπληρωτών είναι πολύ μεγάλος, πλέον έχουμε φτάσει να αποτελούμε σχεδόν το ⅓ του εκπαιδευτικού δυναμικού.

Τα ζητήματα που μας αφορούν θα έπρεπε να βρίσκονται διαρκώς στην ατζέντα όσων μας εκπροσωπούν κι όχι να παλεύουμε μόνοι μας για τα δίκαια αιτήματά μας.

Οι αγώνες για μόνιμη δουλειά και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, για να πετύχουν, οφείλουν να διέπονται από συνεργασία μικρών και μεγάλων, διάλογο και κοινές στοχευμένες δράσεις.

Οι αγώνες αυτοί δεν μπορούν να περιμένουν.

Η παιδεία δεν μπορεί να περιμένει.

Κανείς δεν μπορεί να επαναπαύεται.

ΠΑΣΑΔ

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ