: Η ΠΕΑΔ αναφορικά με την ανακοίνωση των 11.700 αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως « πρέπει να αποτελέσει την απαρχή της επιστροφής στην κανονικότητα στην Δημόσια Εκπαίδευση ».

Η ανακοίνωση :

Ως Π.Ε.Α.Δ. χαιρετίζουμε τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας. Νίκης Κεραμέως για 11.700 , τους πρώτους μαζικούς μόνιμους διορισμούς μετά από δώδεκα (12) χρόνια!!!

Η Κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έλαβαν αυτή τη γενναία απόφαση που αποτελεί σταθμό στην ιστορία της Εκπαίδευσης, αφού εδώ και πολλά χρόνια η παρατεταμένη αδιοριστία προκάλεσε ασφυξία στην ομαλή λειτουργία των σχολείων της χώρας με περιφερόμενους «νομάδες»-εκπαιδευτικούς, τους , ενώ παράλληλα η «διασπάθιση» ενός τέτοιου πολύπειρου επιστημονικού και παιδαγωγικού κεφαλαίου, δυσχέραινε τη συγκρότηση του κατάλληλου περιβάλλοντος για την μαθησιακή διαδικασία. Στη Β/θμια Εκπαίδευση μάλιστα, η «αποψίλωση» της στελέχωσης ακόμα και στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις. Αναμένουμε λοιπόν άμεσα την έκδοση του ΦΕΚ των κατανομών ανά κλάδο και ειδικότητα και της πρόσκλησης για τους μόνιμους , μετά την ανάρτηση των οριστικών πινάκων.

Θεωρούμε ότι η ανακοίνωση των 11.700 μόνιμων διορισμών πρέπει να αποτελέσει την απαρχή της επιστροφής στην κανονικότητα στην Δημόσια Εκπαίδευση και εφεξής να υπάρχει μια ομαλή ροή, ούτως ώστε να καλύπτονται οι διαρκείς εκπαιδευτικές ανάγκες.

Το αξίζουν οι μαθητές και οι μαθήτριες, οι τελικοί δικαιούχοι, η νέα γενιά της πατρίδας μας.