“Καταρχάς διευκρινίζουμε ότι υπάρχουν δύο βασικά ευρωπαϊκά δικαστήρια, το Δικαστήριο της Ε.Ε. (ΔΕΕ) και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ). Για να μην παρασύρεσθε από δημοσιεύματα ή αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα: ως κανόνας ισχύει ότι απευθείας προσφυγή δεν νοείται σε κανένα από τα δύο δικαστήρια”.

Αναλυτικά:

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΚΟΛΛΥΡΗΣ – ΣΥΡΡΟΘΑΝΑΣΗ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ:

Αθήνα, 20.05.2017

Αξιότιμοι κύριοι / κυρίες, ανταποκρινόμενοι στις καθημερινές ερωτήσεις δεκάδων συναδέλφων σας σχετικά με τις δυνατότητες αξιοποίησης της απόφασης του ευρωπαϊκού δικαστηρίου για αναπληρωτών εκπαιδευτικών με 36 μήνες προϋπηρεσία, ενόψει ιδίως των πρόσφατων θετικών προηγουμένων σε άλλες χώρες της ΕΕ (Κύπρος και Ιταλία),αλλά και σε ανταπόκριση εκδήλωσης ενδιαφέροντος δεκάδων συναδέλφων, σας ενημερώνουμε με υπευθυνότητα για τα ακόλουθα.

Καταρχάς διευκρινίζουμε ότι υπάρχουν δύο βασικά ευρωπαϊκά δικαστήρια, το Δικαστήριο της Ε.Ε. (ΔΕΕ) και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ). Για να μην παρασύρεσθε από δημοσιεύματα ή αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα: ως κανόνας ισχύει ότι απευθείας προσφυγή δεν νοείται σε κανένα από τα δύο δικαστήρια.Για του λόγου το αληθές οράτε στα εξής [εκλαϊκευμένα] links: και

Το γραφείο μας έχει ήδη ακολουθήσει την εξής ορθή και ασφαλή στρατηγική για δύο γκρουπ συναδέλφων σας χωρίς δυστυχώς μέχρι σήμερα να έχουμε απόφαση εξαιτίας της περσινής αποχής των δικηγόρων και της τακτικής του Δ.Εφ.Αθηνών να αναβάλλει ειδικά τις ομαδικές υποθέσεις λόγω φόρτου και υπάρχοντος «στοκ» υποθέσεων, χωρίς φυσικά να σημαίνει αυτό τίποτα για την ουσία της υπόθεσης.

Βήμα 1: Κατάθεση πλήρους, εξειδικευμένης και εμπεριστατωμένης νομικά αίτησης προς τον Υπουργό Παιδείας, ώστε να συμμορφωθεί άμεσα με το αληθές περιεχόμενο της απόφασης του ΔΕΕ, ως πράττουν ήδη σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, βάσει της ίδιας κοινοτικής νομοθεσίας και της ίδιας απόφασης του ΔΕΕ.

Βήμα 2: Ομαδική προσφυγή κατά της αρνητικής πράξης του Υπουργείου (που θεωρούμε δεδομένο ότι θα απαντήσει και τώρα αρνητικά) στα διοικητικά δικαστήρια. Στη δίκη θα ζητηθεί η αποστολή προδικαστικού ερωτήματος στο ΔΕΕ για να κριθεί ότι δεν είναι συμβατή με το κοινοτικό δίκαιο η πολύχρονη ομηρία των προσφευγόντων. Το ΔΕΕ δεν έχει λόγο να αποστασιοποιηθεί προς όσα έχει ήδη, θετικά υπέρ της υπόθεσης, κρίνει με αποτέλεσμα η προδικαστική απόφασή του να δεσμεύει το ελληνικό δικαστήριο να εκδώσει θετική απόφαση.

Όποιος επιθυμεί μπορεί να συμμετέχει στην ως άνω νομική διεκδίκηση (βήμα 1 και 2) [καθώς το γραφείο μας θα οργανώσει ένα τρίτο και τελευταίο γκρουπ αιτούντων] ακολουθώντας τα εξής απλά βήματα:

Αποστολή, με emailστο: [email protected]με θέμα στο email: 36μηνο, των κατωτέρω στοιχείων σε προθεσμία μέχρι και τις 15.6.2017.

ΟΝΟΜΑ, ΕΠΩΝΥΜΟ, ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ, ΑΦΜ, Δ/ΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, ΚΛΑΔΟΣ (γενικής ή ειδικής αγωγής, πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας, ΕΕΠ ή ΕΒΠ μπορούν να συμμετέχουν), ΜΗΝΕΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΩΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ / ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ (ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016-2017), EMAIL, ΤΗΛ.καιΕΠΙΣΥΝΑΨΗ ΣΤΟ EMAILΉ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ ΦΑΞ (2103608509)ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ (ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΣΥΔ ΑΡΚΕΙ).

 

Αποστολή με ταχυδρομική επιταγή μέσω ΕΛΤΑ του ποσού των 50 ευρώ στη δ/νση του γραφείουμέχρι και τις 15/6 ή αυτοπροσώπως.

Αυτονόητα θα συμπεριληφθεί μόνο όποιος αποστείλει emailκαι το ποσό συμμετοχής εμπρόθεσμα (ως 15/6). Επισημαίνουμε επίσης ότι προσδοκία δικαίωσης και διορισμού έχει μόνο όποιος δηλώσει ονομαστικά συμμετοχή και συμπεριληφθεί στο δικόγραφο. Τέλος θα απαιτηθεί η αυτοπρόσωπη παρουσία ή η αποστολή πληρεξουσίου την ημέρα της δίκης.

Με εκτίμηση,

Η Λ Ι Α Σ Δ.Κ Ο Λ Λ Υ Ρ Η Σ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ παρ’ Αρείω Πάγω και ΣτΕ

Διδάκτωρ Δημοσίου Δικαίου Παν/ουΧαϊδελβέργης

LL.M. Heidelberg Συνταγματικού Δικαίου

MΔΕ Νομικής Αθηνών Διοικητικού Δικαίου

Μέλος της Ένωσης του Ινστιτούτου Max-Planck Χαϊδελβέργης

για το Δημόσιο και Ευρωπαϊκό δίκαιο