Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών για ανομία σε πανεπιστήμια: Μην πετάτε το μπαλάκι στους φοιτητές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔26/10/2018 - 16:19 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Ο Σύλλογος Αθηνών καλεί τα αρμόδια όργανα του κράτους, όπως και τους πολιτικούς προϊσταμένους των, αλλά και τις εισαγγελικές αρχές, να ασκήσουν επιτέλους άμεσα τα καθήκοντά τους για τα όσα συμβαίνουν στα και ειδικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και να μην πετούν το μπαλάκι των ευθυνών στην πανεπιστημιακή κοινότητα και .

Σε αντίθετη περίπτωση προειδοποιεί ο ΔΣΑ θα προβεί εκείνος σε κάθε αναγκαία ενέργεια ώστε «να βρεθούν όλοι προ των ευθυνών τους, ιδίως αυτοί που ανέχονται και ενθαρρύνουν με την ανοχή τους την παρανομία».

Παράλληλα, ο ΔΣΑ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για όσα απαράδεκτα συμβαίνουν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά και σε άλλους Πανεπιστημιακούς χώρους.

Ακόμη, ο ΔΣΑ επισημαίνει ότι «επικράτηση της ανομίας στους χώρους αυτούς, οφειλόμενη κατά κύριο λόγο στην παντελή αδιαφορία του οργανωμένου κράτους, δεν εξευτελίζει μόνο και απαξιώνει την δημόσια ανώτατη εκπαίδευση στη χώρα μας, αλλά αντιστρατεύεται τον ίδιο τον πυρήνα λειτουργίας μιας συντεταγμένης Πολιτείας».

Οι διάφορες «δε καινοφανείς θεωρίες που μεταθέτουν τις ευθύνες στην πανεπιστημιακή κοινότητα ή ακόμη και στους φοιτητές είναι απαράδεκτες, ξένες προς τον νομικό μας πολιτισμό και οδηγούν σε επικίνδυνες ατραπούς», προσθέτει ο ΔΣΑ.

Η σχετική απόφαση του ΔΣΑ ελήφθη κατά πλειοψηφία από το Διοικητικό του Συμβούλιο του Συλλόγου.

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso