Διεθνής συνάντηση για την εκπαίδευση ενηλίκων και τον ψηφιακό γραμματισμό

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/03/2018 - 20:45 | Author: Newsroom Ipaidia

Την 1η Διεθνή Συνάντηση, με θέμα την εκπαίδευση ενηλίκων και ειδικότερα τις καλές πρακτικές στον ψηφιακό γραμματισμό, οργανώνει το 2ο ΕΠΑ.Λ. Νέας Φιλαδέλφειας σε συνεργασία με τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, το Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς (Π.Π.Ι.Ε.Δ.) και το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ «Το Ψηφιακό Χάσμα Απειλεί την Κοινωνική Ενταξη».

Στόχος και φιλοσοφία του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ είναι η σύμπραξη σχολείων σε τομείς κοινού επιστημονικού ενδιαφέροντος που αφορούν στην Κοινωνία, στον Πολιτισμό, στην Πληροφορική και στην Τεχνολογία.
Στο συγκεκριμένο υποπρόγραμμα (ERASMUS+ ΚΑ2 ADULT EDUCATION) το 2ο ΕΠΑΛ Νέας Φιλαδέλφειας συμμετέχει για δεύτερη χρονιά, με την οργάνωση σεμιναρίων για ενήλικες που θέλουν να εξοικειωθούν στη χρήση smartphone και tablet και να αποκτήσουν βασικές δεξιότητες αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο στην καθημερινή ζωή.
Εκτός από το 2ο ΕΠΑ.Λ. Νέας Φιλαδέλφειας, στο πρόγραμμα συμμετέχουν τρία σχολεία της Ιταλίας, δυο της Πορτογαλίας, ένα της Γαλλίας και ένα της Ρουμανίας. Στο πλαίσιό του γίνεται η διεθνής συνάντηση με τη συμμετοχή των εταίρων.
Τίτλο της είναι «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ: Καλές Πρακτικές στον Ψηφιακό Γραμματισμό – Ανταλλαγή Απόψεων» και θα διεξαχθεί στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς (Δεκελείας 152 και Ατταλείας) την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018, στις 18.00΄ μ.μ..

Loading...


  • europalso   ideascentral