Διαμαρτυρία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας για το νέο σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/01/2019 - 20:26 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Την διαμαρτυρία του εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας, για τον «αποκλεισμό» όπως αναφέρει των που πάσχουν από Θαλασσαιμία (Μεσογειακή Αναιμία) και Δρεπανοκυτταρική Νόσο από τα σχολεία της Γενικής και της Ειδικής Εκπαίδευσης, καθώς «καταργείται οποιαδήποτε πρόταξη που ίσχυε γι' αυτούς έως σήμερα», με το νέο σύστημα διορισμού.

«Το υπουργείο Παιδείας εισάγει ένα νομοσχέδιο που αποκλείει τους εκπαιδευτικούς με αναπηρία από τα σχολεία. Πρώτη φορά εντάσσει χωρίς άλλα κριτήρια στους επικουρικούς πίνακες εκπαιδευτικών ΕΑΕ, (Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής) μόνο τους εκπαιδευτικούς που είναι γονείς παιδιών με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω κι όχι τους ίδιους εκπαιδευτικούς με αναπηρία», αναφέρει η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας.

Απευθύνει έκκληση να συνεχίσει η πρόταξη των εκπαιδευτικών που πάσχουν από Θαλασσαιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο, ώστε να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία, όπως ισχύει από το 1990. Αναφέρει ότι με το νόμο 1894 (άρθρο 8 παρ.3), δόθηκε η δυνατότητα στους εν λόγω εκπαιδευτικούς να προτάσσονται στην επετηρίδα και να προσλαμβάνονται για να εργαστούν ως αναπληρωτές στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς είναι άτομα ικανά για εκπαιδευτικό έργο. Μια πρόταξη που συνεχίστηκε σε όλες τις νομοθετικές ρυθμίσεις και μετά την κατάργηση της επετηρίδας.

Loading...


  • europalso   ideascentral