Διάκριση της Ομάδας "CubesCoding" του ΑΠΘ για πλατφόρμα προγραμματισμού

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/07/2018 - 20:21 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Η υβριδική πλατφόρμα ρομπότ για παιδιά και ενήλικες, "RoboTiles", που δημιούργησε η Ομάδα "CubesCoding" του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, διακρίθηκε πρόσφατα (5 Ιουλίου) στον Διαγωνισμό "RG Challenge18 Dragons’ Den event" στο Σίτι του Λονδίνου, αποσπώντας το Βραβείο του Κοινού. Πρόκειται για μια εκπαιδευτική πλατφόρμα, που επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους να μυηθούν στον προγραμματισμό, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο Δρ Θεοδόσης Σαπουνίδης, επικεφαλής της ομάδας, μέλος Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ) του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ.

"Πρόκειται για ένα σύστημα που περιλαμβάνει ένα εκπαιδευτικό ρομπότ, τεχνολογικά εξελιγμένο και κάποια φυσικά μαγνητικά αντικείμενα σαν σπιρτόκουτα, τα οποία αναπαριστούν εντολές για το ρομπότ. Όταν ενώνουμε τα μαγνητικά πλακίδια με το ρομπότ φτιάχνουμε αλληλουχίες. Μπορούμε να προγραμματίσουμε αυτό το σύστημα και από τον υπολογιστή μας. Παιδιά και αρχάριοι ενήλικες, με την καθοδήγηση κάποιου πιο έμπειρου προγραμματιστή, μπορούν να μάθουν απλά συστήματα προγραμματισμού, να φτιάξουν κομμάτια με δικούς τους κώδικες" σημειώνει ο κ. Σαπουνίδης.

Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας "CubesCoding" είναι ο Ιωάννης Κέδρος, επαγγελματίας προγραμματιστής, απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και ο Μανόλης Χατζηγιάννης, υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Οικονομικών του ΑΠΘ. «Η Ομάδα μας CubesCoding είχε λάβει την πρώτη θέση στον διαγωνισμό "Καινοτομίας & Τεχνολογίας" της Εθνικής Τράπεζας τον Μάιο του 2018 εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα τελικά του Διαγωνισμού RG Challenge18» επισήμανε ο επικεφαλής της Ομάδας CubesCoding, επισημαίνοντας ότι αναμένεται η πατέντα για την πλατφόρμα. Στόχος του RG Challenge είναι να αναδείξει καινοτόμες ιδέες, ώστε να προωθηθούν στην παγκόσμια αγορά.

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso