Δεν θα προσληφθούν μόνιμοι εκπαιδευτικοί μέχρι το 2019

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔28/03/2017 - 17:17 | Author: Newsroom Ipaidia

Αύριο, Τετάρτη 29/3 Στάση Εργασίας 11​- 14:00 και κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης στις 14:00.

            Παρακάτω μόλις βγήκε η ανακοίνωση έπειτα από την συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας !

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Η κυβέρνηση ομολογεί ότι δεν θα προσληφθούν μόνιμοι εκπαιδευτικοί μέχρι το 2019
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών σήμερα στο υπουργείο Παιδείας και αύριο στο υπουργείο Εργασίας
Να δυναμώσει ο αγώνας απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα – «φωτιά», για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, για κάλυψη των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών, καλεί η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, μετά και την πρόσφατη τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για την πρόσληψη αναπληρωτών. Στην εισηγητική έκθεσή της, ξεκαθαρίζεται ότι οι ισχύοντες δημοσιονομικοί περιορισμοί καθιστούν αδύνατο τον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, βάσει των πάγιων ισχυουσών διατάξεων έως το 2019.
Για «κυνική ομολογία συνέχισης της αδιοριστίας τουλάχιστον μέχρι το 2019» κάνει λόγο το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, σημειώνοντας επίσης ότι με την ίδια τροπολογία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιβεβαιώνει «όλα εκείνα τα άρθρα που έχουν επιφέρει καταστροφικές συνέπειες στην εκπαίδευση των παιδιών ΑμεΑ και στην καταπάτηση των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής , του ΕΕΠ και ΕΒΠ (αναπλήρωση, ωρομίσθια, άδειες, μόρια κ.ά.). Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα στον εκάστοτε υπουργό Παιδείας να διαμορφώνει κατά το δοκούν τις "ανάγκες" στην ΕΑΕ, τα κριτήρια προσλήψεων και τις ίδιες τις προσλήψεις! Με αυτό τον τρόπο θα συνεχιστεί για τα επόμενα χρόνια το καταστροφικό φαινόμενο για την εκπαίδευση των παιδιών ΑμεΑ, να έχουν κάθε χρόνο διαφορετικούς εκπαιδευτές, θα συνεχιστεί η υποστελέχωση των δομών της ΕΑΕ και φυσικά η περιπλάνηση των "μόνιμων πλέον αναπληρωτών"!», σημειώνει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, τονίζοντας πως «η τροπολογία αυτή είναι πρόκληση και δεν πρέπει να τη δεχτούμε».
Με αίτημα την απόσυρση της τροπολογίας, μόνιμοι και εκπαιδευτικοί συγκεντρώνονται σήμερα, στη 1 το μεσημέρι, στο
Συγκέντρωση αύριο στο υπουργείο Εργασίας
Ακόμα, σε κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας καλεί αύριο, στις 2 το μεσημέρι, η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών – Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών, στο πλαίσιο των δράσεων ενάντια στην αδιοριστία που θα συνεχιστούν με Πανελλαδική Βδομάδα Δράσης (3 – 7 Απρίλη).
Κεντρικό αίτημα της αυριανής κινητοποίησης είναι η εξίσωση των αδειών μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Αποφάσεις στήριξης της κινητοποίησης έχουν πάρει οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Θουκυδίδης», «Γ. Σεφέρης», «Ο Σωκράτης», «Ρόζα Ιμβριώτη», «Αθηνά» και οι ΕΛΜΕ Πειραιά, Γ' Αθήνας, Γ' Δυτικής Αττικής, ΣΤ' Αθήνας.
Loading...


  • europalso   ideascentral