"Δεν έχετε το δικαίωμα, κ. Γαβρόγλου, να αλλαξοπιστήσετε τα παιδιά μας!"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/05/2018 - 10:24 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΟΣ ΓΟΝΕΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ – ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΑ . ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΡΙΦΡΟΝΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.

Βασίλειος Π. Κερμενιώτης.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Ως γονέας δύο παιδιών που φοιτούν στην υποχρεωτική εκπαίδευση, αλλά και ως Έλληνας πολίτης, επικαλούμενος το άρθρο 120 § 4 του Συντάγματος, νιώθω την ανάγκη να σας απευθύνω, δημόσια, κάποια ερωτήματα που με προβληματίζουν:

Πρόσφατα, ανακοινώθηκαν δύο αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (στο εξής: ΣτΕ) με τις οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι αλλαγές που έκανε η Κυβέρνησή σας στο μάθημα των θρησκευτικών1. Ωστόσο, πριν ακόμη ανακοινωθούν και καθαρογραφούν οι αποφάσεις, Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ έσπευσαν, με περισσό θράσος, να απαξιώσουν την κρίση του Ανωτάτου Διοικητικού Δικαστηρίου της χώρας, χαρακτηρίζοντάς την … «σκοταδιστική»!2  Με την ενέργειά τους αυτή έδειξαν, έμπρακτα, για μία ακόμη φορά, τη βαθιά περιφρόνησή τους προς την Δικαιοσύνη, το Σύνταγμα, τη Δημοκρατία και τον Ελληνικό Λαό.

Αλλά κι εσείς ο ίδιος, κ. Γαβρόγλου, στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ είπατε ότι: «Δεν θα υποκύψει η κυβέρνηση στον σκοταδισμό που κάποιοι θέλουν να φέρουν σ’ αυτόν τον τόπο»3. Μάλιστα, σε άλλη συνέντευξή σας δηλώσατε, ειρωνικά: «προφανώς το ΣτΕ το κάνει επίτηδες για να μην βαριόμαστε. Κάθε εβδομάδα από μία απόφαση!»4Σας ερωτώ: Είναι αυτή σοβαρή συμπεριφορά Υπουργού υπεύθυνης Κυβέρνησης;  Και μόνο γι’ αυτήν την απαράδεκτη δήλωση οφείλετε να παραιτηθείτε! Αυτή η καθεστωτική νοοτροπία ντροπιάζει την Ελλάδα και τη Δημοκρατία!

 

Έκτοτε, κ. Γαβρόγλου, παραπληροφορείτε, εσκεμμένα, την κοινή γνώμη περιφερόμενος από κανάλι σε κανάλι και δηλώνοντας, προκλητικά, ότι η απόφαση του ΣτΕ, δήθεν, δεν σας αφορά και ότι θα συνεχίσετε, απρόσκοπτα, την εφαρμογή των «νέων προγραμμάτων» των θρησκευτικών που διδάσκονται από την αρχή του τρέχοντος σχολικού έτους. Η δικαιολογία που επικαλείστε είναι ότι η απόφαση

του ΣτΕ αφορά μόνο τις αλλαγές που έγιναν επί υπουργίας Φίλη. Το ΣτΕ, κ. Υπουργέ, έκρινε αντισυνταγματικό το όλο πνεύμα των «νέων προγραμμάτων» που δεν έχει αλλάξει μέχρι σήμερα· είναι πανθρησκειακό και όχι ορθόδοξο (δεν είναι καν θρησκειολογικό!)  Οι ψευτοαλλαγές που κάνατε στην πορεία δεν άλλαξαν την ουσία. Κι όλα αυτά χωρίς να λάβουμε υπ’ όψη το πνεύμα εκκοσμίκευσης, αλλά και τον ευτελι-σμό και ενίοτε εκχυδαϊσμό του μαθήματος και του έργου του θεολόγου στην τάξη, μέσα από κάποιες δραστηριότητες που προτείνονται από τους «φακέλους» των θρησκευτικών!

Σε ανακοίνωσή της, η «Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων» κατήγγηλε τον «απαράδεκτο εμπαιγμό της Εκκλησίας από εσάς, κ. Υπουργέ, υποστηρίζοντας ότι «μόνον τον αριθμό ΦΕΚ άλλαξε ο κ. Γαβρόγλου στα Προγράμματα του κ. Φίλη, προφανώς για να προλάβει τυχόν αρνητικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας!» και πρόσθεσε με έμφαση: «Τα “ΦΕΚ του Γαβρόγλου” είναι τα “ΦΕΚ του Φίλη”, με άλλο όνομα! Άλλαξε δηλαδή, ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς!»5  Και ο πιο δύσπιστος άνθρωπος που διαθέτει στοιχειώδη νοημοσύνη μπορεί να δει τον συγκριτικό πίνακα των δύο ΦΕΚ6 (στην παραπομπή 6) για να διαπιστώσει του λόγου το αληθές.  Άλλωστε, αυτό το παραδέχτηκε και ο προκάτοχός σας, ο κ. Φίλης, λέγοντας: «…Εχει τροποποιηθεί σε πολύ ελάχιστα ζητήματα και όχι ουσιαστικά. Περισσότερο σε θέματα εκφράσεων έχει τροποποιηθεί. Εγώ μεν έφυγα, αλλά τα θρησκευτικά που φέραμε, τα νέα προγράμματα, παρέμειναν»!  Ποιόν εμπαίζετε, λοιπόν, κ. Υπουργέ;

Επίσης, αποσιωπείτε, σκόπιμα,  στις συνεντεύξεις σας ότι ένας βασικός λόγος που τα «Νέα προγράμματα των θρησκευτικών» κρίθηκαν αντισυνταγματικά είναι ότι προσβάλλουν την θρησκευτική ελευθερία των μαθητών (άρθρο 13 § 1 του Συντάγματος), τούς προκαλούν σύγχυση και από την τρυφερή ηλικία των 8 ετών «κλονίζουν την ορθόδοξη χριστιανική συνείδησή τους!»8

 Επομένως, κ. Γαβρόγλου, δεν είναι η απόφαση του ΣτΕ «μεσαιωνική» και «σκοταδιστική». Σκοταδιστική και αδίστακτη είναι η Κυβέρνησή σας που δεν σεβάστηκε ούτε τα παιδιά του ελληνικού λαού και έχει βαλθεί να τα αλλαξοπιστήσει!

Αποκρύπτετε, επίσης, ότι ένας άλλος βασικός λόγος που κατέπεσαν, ως αντισυνταγματικά, τα «Νέα προγράμματα» είναι ότι καταπατείται και η συνταγματική αρχή της ισότητας  όλων των πολιτών (άρθρο 4 § 1 του Συντάγματος). Δεν μπορεί το κράτος να στερεί από τους ορθόδοξους μαθητές το δικαίωμα να διδάσκονται ανόθευτα τα δόγματα της Πίστης τους, ενώ το δικαίωμα αυτό το παρέχει, απλόχερα, στα παιδιά των Ελλήνων μουσουλμάνων, εβραίων και ρωμαιοκαθολικών!9  Συνεπώς, κ. Υπουργέ, όσο αντισυνταγματικά ήταν τα θρησκευτικά επί Φίλη, άλλο τόσο αντισυνταγματικά είναι και επί της δικής σας θητείας.

ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ, ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΚΑΙ Η “ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΘΕΟΛΟΓΩΝ”, ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΝΕΑ «ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ».

 

Επίσης, δηλώσατε στα κανάλια ότι τα «νέα προγράμματα» τα έχει, δήθεν, αποδεχτεί Ιερά Σύνοδος και οι θεολόγοι. Αυτό είναι αναληθές. Η πλειοψηφία των μητροπολιτών, τόσο της Εκκλησίας της Ελλάδος όσο και της Εκκλησίας της Κρήτης, τα απορρίπτουν ως αντιχριστιανικά.

 Μάλιστα, δεκάδες μητροπόλεις, με εγκυκλίους τους, συνέστησαν στους γονείς να επιστρέψουν, ως απαράδεκτους, τους «φακέλους των θρησκευτικών»!10 Πολύ περισσότερες, μάλιστα, διοργάνωσαν και ενημερωτικές εκδηλώσεις και ομιλίες ενάντια στα «Νέα προγράμματα» (βλ. στο τέλος της επιστολής το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ με δηλώσεις αρχιερέων).

Επίσης, μετά βδελυγμίας, απορρίπτει τα νέα «θρησκευτικά» και η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (στο εξής: Π.Ε.Θ.) που σας έχει επανειλημμένα καταγγείλει. Αναφέρω μόνο τους τίτλους δύο (εκ των πολλών) δελτίων τύπου που οι θεολόγοι έχουν δημοσιεύσει: «Π.Ε.Θ.: Ο κ. Γαβρόγλου, ψεύδεται και εμπαίζει τον ελληνικό λαό για τα Θρησκευτικά!»11, καθώς και το «Π.Ε.Θ.: Επιμένει ο Υπουργός Παιδείας στην αλλαξοπιστία των Ελλήνων Ορθοδόξων μαθητών!»12

Τέλος, την πλήρη αντίθεσή της στα αντίχριστα νέα «θρησκευτικά» διατύπωσε, σύσσωμη, και Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους.13

 

Με τα νέα «Θρησκευτικά», επιχειρείται να γίνει αυτό που δεν κατάφεραν οι Τούρκοι κατακτητές στους τέσσερις αιώνες της σκλαβιάς, των  διωγμών και των μαρτυριών των Χριστιανών: Να αλλαξοπιστήσει ο ορθόδοξος ελληνικός λαός! Οι γονείς στέλνουν στο σχολείο τα παιδιά τους έχοντας την ψευδαίσθηση ότι διδάσκονται “θρησκευτικά” ενώ στην πραγματικότητα αυτά μυούνται σε μία άλλη πίστη, αντίχριστη και αιρετική!

 

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΕΡΙΦΡΟΝΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.

 

Στις 29 Ιουνίου του 2007, το «Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» (ΕΔΑΔ) εξέδωσε απόφαση με την οποία «καταδίκασε τη Νορβηγία διότι εισήγαγε στα δημόσια σχολεία ύλη μαθήματος θρησκευτικών, όμοια με αυτήν του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας, δηλαδή ύλη πολυθρησκευτική».14 Αυτή την απόφαση δεν την γνωρίζατε κ. Υπουργέ;

Εξάλλου, η «Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου» (ΕΣΔΑ) ορίζει, ρητά, ότι κάθε κράτος οφείλει να παρέχει

στους μαθητές του Παιδεία σύμφωνη με τις θρησκευτικές και φιλοσοφικές πεποιθήσεις των γονέων τους.15

 

Και βέβαια, το ΣτΕ ―σεβόμενο το Διεθνές Δίκαιο― δεν μπορούσε να αγνοήσει τις ανωτέρω δύο αποφάσεις και τις έλαβε σοβαρά υπ’ όψη του!16  Συνεπώς κ. Γαβρόγλου, είναι πιο έντιμο, αυτά που λέτε για «λαϊκή κατανάλωση», δηλαδή τα περί «αναχρονιστικής και σκοταδιστικής απόφασης», να τα αφήσετε κατά μέρος. Ακόμη κι αν όλα τα μέλη του ΣτΕ ήταν, παράλληλα, και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, πάλι την ίδια απόφαση όφειλαν να πάρουν!

 

ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ!

 

Ωστόσο, ενώ αναγκάζετε τα ορθόδοξα ελληνόπουλα να προσηλυτιστούν σε μια θρησκευτική εμπειρία εντελώς ξένη με την Ορθοδοξία, την ίδια στιγμή, επιτρέπετε στα παιδιά γονέων που ασπάζονται τη μουσουλμανική ή εβραϊκή θρησκεία αλλά και στα παιδιά των ρωμαιοκαθολικών της Ελλάδας να διδαχθούν τα θρησκευτικά αποκλειστικά σύμφωνα …με το δικό τους δόγμα! Τί φασισμός είναι αυτός κ. Υπουργέ; Πλήρης καταπάτηση του Συντάγματος, που ορίζει ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να τύχουν ίσης μεταχείρισης, αλλά και περιφρόνηση του Διεθνούς Δικαίου και των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου όπου ο γονέας αποφασίζει για την θρησκευτική αγωγή των παιδιών του.

Γιατί, λοιπόν, έχουν ευνοϊκότερη μεταχείριση οι θρησκευτικές μειονότητες της χώρας; Γιατί, γι’ αυτούς, ρητώς προβλέπεται η δυνατότητα διδασκαλίας του δόγματος ή της θρησκείας τους και μάλιστα από πρόσωπα προτεινόμενα από τη δική τους θρησκευτική κοινότητα, δηλαδή από καθηγητές της επιλογής της Ρωμαιοκαθολικής Ιεραρχίας, των Μουσουλμανικών Μουφτειών και του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου;17  Γιατί λοιπόν δύο μέτρα και δύο σταθμά κ. Γαβρόγλου;  Τα παιδιά των ορθοδόξων είναι βήτα κατηγορίας;  Είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού; Τί ρατσισμός είναι αυτός; Και μετά κατηγορείτε τη Χρυσή Αυγή για φασισμό και ρατσισμό;

 

Επίσης, κ. Υπουργέ, σάς άκουσα να λέτε ότι «Η ευθύνη για την σύνταξη των προγραμμάτων σπουδών ανήκει στην Πολιτεία και όχι στην Εκκλησία»! 18 Δηλαδή, χάρη κάνετε στην Ιερά Σύνοδο όταν συνομιλείτε μαζί της; Για τα θρησκευτικά που θα διδάσκονται τα παιδιά μας δεν έχει λόγο η Εκκλησία, αλλά θα έχει αποκλειστικό λόγο μία άθεη και εκκλησιομάχος Κυβέρνηση, καθώς και το «Ινστιτούτο εκπαιδευτικής πολιτικής» (ΙΕΠ) για το οποίο δεν ξέρουμε αν και πόσους μασόνους μπορεί να έχει μέσα; 19

ΕΙΣΤΕ ΗΘΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.

 

Κύριε Υπουργέ, ενώ γνωρίζατε πολύ καλά ότι τα «νέα προγράμματα» είναι αντισυνταγματικά και ενώ αναμενόταν, από στιγμή σε στιγμή, η σχετική απόφαση του ΣτΕ με την οποία θα είχαν “καταπέσει”, εντούτοις, εσείς σπεύσατε (τον περασμένο Νοέμβριο) να δώσετε εντολή επανέκδοσης των «φακέλων των θρησκευτικών» και για του χρόνου, δηλαδή για το σχολικό έτος 2018-2019!20  Ως φορολογούμενος πολίτης θέλω να σας ρωτήσω: Γιατί το πράξατε αυτό; Τα βιβλία θα στοιχίσουν αρκετά εκατομμύρια ευρώ. Ποιος θα πληρώσει αυτά τα χρήματα, κ. Γαβρόγλου; Θα τα πληρώσετε, μήπως, εσείς; Ασφαλώς όχι. Δεν νομίζω ότι σας περισσεύουν τόσα λεφτά. Λοιπόν, ποιοι θα πληρώσουν τα σπασμένα; Ασφαλώς τα «κορόιδα»: Οι ταλαίπωροι Έλληνες φορολογούμενοι που χάνουν τις δουλειές τους και μένουν άνεργοι· που έχουν γονατίσει από την υπερφορολόγηση· που υποχρεώνονται να βάλουν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους· που αναγκάζονται να στείλουν τα παιδιά τους για δουλειά στο εξωτερικό· που χάνουν τα σπίτια τους σε πλειστηριασμούς· που λιμοκτονούν και αυτοκτονούν…

 

Επίσης, μετά και την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, θα μπορούν χιλιάδες γονείς να καταθέσουν αγωγές ζητώντας αποζημιώσεις από το δημόσιο για «ηθική βλάβη» των παιδιών τους.

 

ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΟΥΝ!

 Δύο επιστήμονες του Δικαίου, o επ. Πρόεδρος Εφετών Απόστολος Βλάχος και ο Δρ Συνταγματικού Δικαίου Γεώργιος Κρίππας αποφάνθηκαν, με γνωμοδοτήσεις21 τους, ότι διαπράττουν ποινικό αδίκημα οι δάσκαλοι και οι θεολόγοι καθηγητές που θα εφαρμόσουν στα σχολεία τα νέα Προγράμματα Σπουδών για το μάθημα των Θρησκευτικών! Πρόκειται για το ποινικό αδίκημα του προσηλυτισμού22 που είναι ακόμη πιο επιβαρυντικό διότι τελείται στα σχολεία! 23 Επίσης, διαπράττουν και Πειθαρχικό Παράπτωμα διότι, σύμφωνα με τον Υπαλληλικό Κώδικα, εφαρμόζουν «προδήλως αντισυνταγματικές διαταγές».24

Υπ’ όψιν ότι οι γνωμοδοτήσεις αυτές έχουν δοθεί πολύ πριν την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ)!  Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, κ. Υπουργέ ότι, μετά και την τελευταία απόφαση του ΣτΕ, κάθε θεολόγος ή δάσκαλος που θα εξακολουθήσει να εφαρμόζει τα «νέα προγράμματα» κινδυνεύει να δεχτεί μηνύσεις από γονείς και να συρθεί σε δικαστήρια!  Καταλαβαίνετε ότι υποχρεώνετε χιλιάδες εκπαιδευτικούς να παρανομήσουν; Απορώ και εξίσταμαι! Τι θράσος είναι αυτό; Περιφρονείτε το Διεθνές Δίκαιο και τις αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας και εξωθείτε στην παρανομία χιλιάδες ανθρώπους! Μήπως θεωρείτε ότι είστε υπεράνω του Νόμου και του Συντάγματος, κ. Γαβρόγλου;

ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

 

Κύριε Γαβρόγλου, κατ’ αρχάς, αυτή καθ’ εαυτή η παρουσία σας στο Υπουργείο Παιδείας είναι αντίθετη με το πνεύμα του Συντάγματος. Το Σύνταγμα, στο άρθρο 16 § 2, καθορίζει τους κύριους σκοπούς της Παιδείας που είναι η «ανάπτυξη Εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης» των παιδιών, μέσω της ορθόδοξης Πίστης (απόφαση ΣτΕ 3356/1995 25).  Εντούτοις, το κόμμα σας είναι εθνομηδενιστικό, άθεο και εκκλησιομάχο. Αν, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ σεβόταν το Σύνταγμα θα έπρεπε να τοποθετήσει στην ηγεσία του Υπουργείου πρόσωπα που δεν θα ανήκαν στο δικό του χώρο. Από τότε που πρωτοέγινε κυβέρνηση ―εξαπατώντας τον ελληνικό λαό ότι δήθεν «θα έσκιζε τα μνημόνια»― ακολουθεί, στο χώρο της Παιδείας, γραμμή διαμετρικά αντίθετη με τις επιταγές του Συντάγματος. Διαστρέφει το μάθημα των θρησκευτικών από ορθόδοξο και ομολογιακό σε ένα πανθρησκειακό μόρφωμα και προωθεί αλλαγές στο μάθημα της Ιστορίας, που, πιθανότατα, θα πλήξουν την ανάπτυξη της εθνικής συνείδησης των παιδιών.

Πέρυσι, κ. Υπουργέ, απευθυνόμενος στη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ δηλώσατε, προκλητικά: «Θυμηθείτε τη διαμάχη για τα Θρησκευτικά. Θα είναι το τίποτα μπροστά σε αυτό που θα γίνει με το μάθημα της Ιστορίας!» 26  Φοβάμαι ότι το κόμμα σας έχει βάλει στόχο να γκρεμίσει ό,τι έχτισε ο Ελληνισμός εδώ και αιώνες!

ΕΠΙΛΟΓΟΣ Α΄ ΜΕΡΟΥΣ.

 

Στο σημείο αυτό θα κάνω παύση κ. Υπουργέ για να μην σας κουράσω. Σ’ αυτό το πρώτο μέρος της επιστολής που απηύθυνα προς το πρόσωπό σας, ασχολήθηκα με το τυπικό και “νομικό” κομμάτι του θέματος. Στο επόμενο μέρος, που θα δημοσιευθεί σε λίγες μέρες, θα προσεγγίσουμε τον “πυρήνα” και την ουσία του ζητήματος που είναι το περιεχόμενο των «νέων προγραμμάτων». Θα καταδείξουμε ότι αυτό όχι μόνο δεν είναι Ορθόδοξο αλλά είναι τελείως αντιχριστιανικό! Αντί να διαφωτίσει τα παιδιά τα συσκοτίζει, τα μπερδεύει, τα αποπροσανατολίζει και περνάει στις “φλέβες” τους το δηλητήριο μιας αίρεσης που είναι κατεγνωσμένη από Συνόδους και δύο μεγάλους σύγχρονους Αγίους της Εκκλησίας μας.

 

Επίσης, θα μου επιτρέψετε, στο β΄ μέρος, να σας υποβάλλω, κάποια ακόμη, σοβαρότατα και κρίσιμα ερωτήματα, όπως:

 

Για ποιο λόγο, και στα δέκα (10) χρόνια που τα παιδιά θα διδάσκονται τα νέα «θρησκευτικά», η παρουσίαση των άλλων δογμάτων και θρησκειών δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αλλά είναι ψευδής και παραπλανητική;

 

Για ποιο λόγο γίνεται «χουντική» λογοκρισία σε ένα πολύ σοβαρό κομμάτι του μαθήματος που είναι το «απολογητικό»; Με άλλα λόγια, γιατί σε κανένα «φάκελο» των θρησκευτικών δεν

ενημερώνονται τα παιδιά για το ποια είναι η διαχρονική στάση της Ορθόδοξης Εκκλησίας απέναντι στα άλλα θρησκευτικά δόγματα;

 

Υπάρχουν  πρόσωπα του Υπουργείου Παιδείας ή του ΙΕΠ που ανήκουν σε δύο (2) συγκεκριμένες αποκρυφιστικές Οργανώσεις, το πνεύμα των οποίων συμπλέει με το πνεύμα των «Νέων προγραμμάτων»;

 

Τέλος, θα καταδείξουμε τις αντιδημοκρατικές και πονηρές μεθοδεύσεις που χρησιμοποιήθηκαν για να περάσουν τα αντίχριστα προγράμματα και να εξαπατηθεί η Εκκλησία ώστε να καταστεί συνένοχη.

Loading...


  • europalso   ideascentral