ΔΑΚΕ ΠΕ: Αντί για 20.000 μόνιμους διορισμούς «ξαφρίζουν» την προϋπηρεσία αναπληρωτών

Την Παρασκευή 08/04/2016, ο Υπουργός Παιδείας ξεχνώντας τις μεγαλόστομες εξαγγελίες περί 20.000 διορισμών μονίμων εκπαιδευτικών κατέθεσε στις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες πρόταση για ένα προσωρινό (μόνο για το σχολικό έτος 2016-2017) σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Κορυφαίο παράδειγμα η «ληστεία» που υφίστανται οι αναπληρωτές στο ζήτημα της προϋπηρεσίας. Το Υπουργείο τούς λέει με κυνισμό ότι όλοι οι μήνες δουλειάς πέραν των 60 πηγαίνουν στον κάλαθο των αχρήστων!
κ. Φίλη, η κ. Διαμαντοπούλου είναι υπερήφανη για το έργο σας. «Ο αγώνας της τώρα δικαιώνεται»!!!
Η πρόταση του κ. Υπουργού επιστρέφεται ως απαράδεκτη. Πρόκειται για μια φτηνή επίφαση προσλήψεων την ώρα που η εκπαίδευση κινείται στην τροχιά των μηδενικών μόνιμων διορισμών, της μείωσης των αναπληρωτών, της αύξησης των ελαστικά εργαζόμενων εκπαιδευτικών και των 2500 κενών που υφίστανται ακόμα και σήμερα. Η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης διεκδικεί, όπως έκανε πάντα:
Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 15/04/2016 και ώρα 11.30.
ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ Ν.3848/2010
ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΔΙΚΑΙΟ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ.
Από τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Στην Κατηγορία : ΠΑΙΔΕΙΑ
ip[
Exit mobile version