Ποιος είπε πως ο υπουργός παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος δεν βρήκε συμμάχους στην προσπάθειά του να “περάσει” την αξιολόγηση -χειραγώγηση.

Η πρώην υπουργός παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου με άρθρο παρέμβασή της αναφέρει:

“….μια εξίσου τρομερή είδηση για τη Δημοκρατία μας πέρασε στα ψιλά…έξαλλοι συνδικαλιστέςσταμάτησαν ταξί, έβγαλαν έξω σχολικούς συμβούλους που πήγαιναν στο σεμινάριο για την αξιολόγηση και τους προπηλάκισαν”.

Δεν ξέρω πού τα είδε όλα αυτά η κ.Διαμαντοπούλου…όσοι ήταν χτες στο υπουργείο αυτό που βίωσαν ήταν τα χημικά και οι ψεκασμοί από τα ΜΑΤ.

Το μεγαλύτερο όμως ψέμα το λέει παρακάτω :

“Το 2011 όταν ξεκινήσαμε σταδιακά με την αυτοαξιολόγηση 5000 σχολεία δήλωσαν συμμετοχή. Μέσα σε μια βδομάδα και μετά από άγριες επιθέσεις και ΞΥΛΟ επέμειναν στη συμμετοχή τους!!!”

ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ Κ.ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ???

Επειδή τότε ήμουν πρόεδρος της ΔΟΕ θυμάμαι πολύ καλά τι έγινε…καμιά επίθεση,κανένα ξύλο. Μια απλή ανακοίνωση της ομοσπονδίας βγήκε να μην συμμετέχουν τα σχολεία. Και σχεδόν κανένα δεν έλαβε μέρος. Τόσο σας ενόχλησε τότε αυτό,που οι εκπ/κοί άκουσαν τη ΔΟΕ κι όχι εσάς,που μέσω των γνωστών σας δημοσιογράφων στο ΒΗΜΑ με “περάσατε”γενεές δεκατέσσερις ότι καλώ τους εκπκούς σε ανυπακοή κλπ.

Αλλά κ.Διαμαντοπούλου εσάς με βάση την πολιτική που ασκήσατε,σας αξιολόγησε ο ελληνικός λαός…αφήστε λοιπόν να μιλήσει κανείς άλλος για την αξιολόγηση.

“ΚΡΕΙΤΤΟΝ ΕΣΤΙ ΤΟ ΣΙΓΑΝ ΤΟΥ ΛΑΛΕΙΝ”…κι αυτό ισχύει στην περίπτωσή σας απολύτως!

………………………………………………………………………

Τι είπε η πρώην υπουργός… (από το greekteachers.gr)

Ναι στην αξιολόγηση

Tης Αννας Διαμαντοπούλου, π. υπουργού Παιδείας

Εν μέσω μιας τρομερής για την λειτουργία της Δημοκρατίας επικαιρότητα και με το προεκλογικό κλίμα να φουντώνει, μια είδηση εξίσου τρομερή για την Δημοκρατία πέρασε στα ψιλά: Έξαλλοι συνδικαλιστές σταμάτησαν ταξί, έβγαλαν έξω σχολικούς συμβούλους που πήγαιναν στο σεμινάριο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και τους προπηλάκισαν…

Η επιβολή της άποψης με ακραία βία… μια συνήθης πρακτική μειοψηφιών στο χώρο της εκπαίδευσης! Μια πρακτική που επαναλαμβάνεται, κλείνει στόματα, σκιάζει τους πολιτικούς και έβρισκε υποστήριξη στα ΜΜΕ επί χρόνια.

Το χειρότερο, είναι μια πρακτική που αναπαράγεται από το Δημοτικό μέχρι το Πανεπιστήμιο και δημιούργησε «πρότυπα» και σχολές «πολιτεύεσθαι». Το 2011 όταν ξεκινήσαμε σταδιακά με την αυτοαξιολόγηση ως πρώτο βήμα για την αξιολόγηση, 5000 σχολεία δήλωσαν συμμετοχή!

Μέσα σε μια εβδομάδα και μετά από άγριες επιθέσεις και ΞΥΛΟ επέμειναν στη συμμετοχή τους 600! Το πρόγραμμα ξεκίνησε. Το σύστημα αξιολόγησης ολοκληρώθηκε από εξαιρετικούς Έλληνες επιστήμονες σε συνεργασία με εμπειρογνώμονες του ΟΟΣΑ και της ΕΕ. Παραδόθηκε στους κκ Μπαμπινιώτη και Αρβανιτόπουλο τον Μάρτιο του 2012.

Το σημερινό ΠΔ, υλοποιείται με μεγάλη καθυστέρηση δύο χρόνια μετά, έχει πολλές αλλαγές στην ουσία του, με τις οποίες θα μπορούσα να συμφωνήσω ή να διαφωνήσω και φοβάμαι ότι γίνεται αρκετά γραφειοκρατικό.Το σημαντικό όμως είναι ότι ΕΓΙΝΕ ,ότι πρέπει να ξεκινήσει και στη πορεία μπορεί και αυτό να αξιολογηθεί και να διορθωθεί.

Η αξιολόγηση έχει πολλούς εχθρούς αλλά έχει ως φυσικούς συμμάχους μια κρίσιμη μάζα εκπληκτικών ανώνυμων και σιωπηλών εκπαιδευτικών που κάνουν θαύματα σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας, και μάλιστα μέσα στην κρίση, κάτω από δύσκολες για το σχολείο και τους ίδιους συνθήκες (ο επιτυχημένος πλέον θεσμός της ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ το αποδεικνύει). Έχει ως συμμάχους τους τριαντάρηδες και σαραντάρηδες της εκπαίδευσης που πρέπει να κριθούν με βάση το έργο τους και όχι την ηλικία τους.

Που θα υποστηρίζονται και θα αμείβονται όταν είναι καλοί και θα υποβοηθούνται και θα επανεξετάζονται όταν είναι ανεπαρκείς. Κι όλα αυτά προς όφελος των παιδιών μας, δηλαδή της Ελλάδας μας. Όταν θα θεωρείται αυτονόητο μια εκπαιδευτικός 35 χρονών να είναι διευθύντρια Λυκείου η διευθύντρια Εκπαίδευσης όπως ένας άντρας 60 χρονών, γιατί είναι αστέρια, γιατί έχουν κριθεί αντικειμενικά και αξιοκρατικά, τότε πολλά θα έχουν αλλάξει. Εύκολο; Καθόλου! πρέπει να υπερβούμε νοοτροπίες κομματισμού και κολλητών να επιχειρήσουμε νέες δομές, να εμπιστευθούμε τον ανθό της εκπαιδευτικής κοινότητας, δηλαδή Πολιτική και Πολιτικούς με Αρχές! Όμως πρέπει να ξεκινήσουμε τώρα! Να συμφωνήσουμε στην αρχή ότι στην: ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΛΕΜΕ ΝΑΙ και στη πορεία με διάλογο, μπορούμε να ανακαλύψουμε καλύτερους δρόμους

Η ανάγκη να ξεκινήσουμε! Υπάρχουν πολλά «αλλά»… τέτοια θα υπάρχουν πάντα. Ας μη χρησιμοποιηθούν ξανά για την δήθεν προοδευτική άποψη «συμφωνώ με την αξιολόγηση, αλλά όχι ΑΥΤΗ» … γιατί τα χρόνια περνάνε και τα «ναι μεν αλλά» μας βουλιάζουν.

ΥΓ : Τη βία και το τρολλάρισμα τα έχω βιώσει και τα βιώνω… δεν με πτοούν! Το αντίθετο…