ΑΣΕ: Απαράδεκτη στάση από το ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Αθήνας: «νερό στο μύλο» της κυβέρνησης για απολύσεις αναπληρωτών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔18/09/2018 - 12:54 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Εκ μέρους της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ), καταθέσαμε στο ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Αθήνας πρόταση να στηριχθεί το πλαίσιο της πρωτοβουλίας αναπληρωτών και η κινητοποίηση που οργανώνουν μια σειρά ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας (ΣΕΠΕ) στις 28 Σεπτέμβρη. Στα αιτήματα πρυτάνευε η διεκδίκηση για 25.000 μόνιμους διορισμούς, άμεσα, ώστε όλοι όσοι καλύπτουν αυτά τα πάγια διαπιστωμένα κενά να σταματήσουν να «αναπληρώνουν» τον εαυτό τους.

Στη πρότασή μας η μεν ΠΕΚ (πρώην ΠΑΣΚ) βγήκε επιθετικά πως την απορρίπτει διότι «οι 25.000 διορισμοί είναι λίγοι», ενώ πέρασε γρήγορα στο «παρασύνθημα» διευκρινίζοντας πως «πρέπει να υπάρξει ένα σύστημα διορισμών με κριτήρια, που θα δίνει και τη δυνατότητα εργασίας σε νέους που τελειώνουν τώρα το Πανεπιστήμιο». Ξεκαθάρισε, δε, πως είναι αντίθετη σε κάθε ιδέα «μιας νέας επετηρίδας που θα στηρίζεται στην προϋπηρεσία». Η ΔΑΚΕ, χωρίς να αντιταχθεί σε τίποτε από όσα είπε η ΠΕΚ, τόνισε πως θα ακολουθήσει τη γραμμή της ΟΛΜΕ, ενώ στέλεχός της στο ΔΣ ανέφερε με νόημα πως «είναι ζήτημα αν η κτήση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών ήταν αξιοκρατική». Αντίστοιχα τα ΣΥΝΕΚ, αφού «ξιφούλκησαν» ότι οι πρώην κυβερνητικές παρατάξεις θέλουν έναν νέο ΑΣΕΠ, ομονόησαν μαζί τους πως δεν μπορούν να δεχθούν αίτημα για 25.000 μόνιμους διορισμούς. Μάλιστα, τόνισαν, πως πρωτοβουλίες στηρίζουν μόνο της ΠΕΑΔ «που είναι αναγνωρισμένο μέλος της ΟΛΜΕ»!!!.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

Ο καθένας πρέπει να βγάλει συμπεράσματα για το ρόλο του κυβερνητικού συνδικαλισμού, παλιού και νέου. Οι συνδικαλιστικές παρατάξεις που στηρίζουν το σύστημα που θυσιάζει το δικαίωμα όλων σε μόνιμη σταθερή εργασία στην ανταγωνιστικότητα, που κάνουν ότι δεν ακούν τους σχεδιασμούς κυβέρνησης – ΟΟΣΑ – ΕΕ για συνέχιση της εργασιακής ομηρίας, πίσω από την όποια προκάλυψη, είναι «εταίροι» στα κριτήρια απολύσεων συναδέλφων. Αναπαράγουν ακριβώς τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση, όταν αντί μόνιμων διορισμών εξαγγείλει διάλογο για νέα κριτήρια προσλήψεων (ταυτόχρονα απολύσεων) αναπληρωτών – συμβασιούχων της εκπαίδευσης.

Καλούμε τους συναδέλφους να ανατρέψουν το συσχετισμό υπέρ της υποταγής στο ΔΣ. Να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.

Όλοι κι όλες στις 28 Σεπτέμβρη στους δρόμους του αγώνα, γιατί το δικαίωμα στη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών χωρίς όρους και προϋποθέσεις είναι υπόθεση του κλάδου.

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή    ideascentral

    europalso