Αρχ. Ιερώνυμος: Η σημαντικότερη επένδυση για τον άνθρωπο είναι η παιδεία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/09/2017 - 17:18 | Author: Newsroom Ipaidia

Τρία μηνύματα απέστειλε ο προς τους μαθητές των δημοτικών σχολείων, γυμνασίων – λυκείων και εκπαιδευτικούς, αντίστοιχα, με αφορμή την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους.

«Γνωρίζω και βλέπω ότι τα σχολεία μας αποτελούνται πια από μαθητές από πολλές χώρες. Σχολεία του κέντρου της Αθήνας έχουν παιδιά από είκοσι δύο χώρες του κόσμου! Δηλαδή, αυτή εδώ η αυλή σας είναι η αυλή του κόσμου! Είστε λουλούδια ευωδιαστά και η αυλή σας ένα πανέμορφο λιβάδι με όλων των λογιών τα λουλούδια. Κι εμείς οι ιερείς, οι δάσκαλοι και οι γονείς είμαστε σαν τις μέλισσες που ερχόμαστε σήμερα να χαρούμε αυτή την ομορφιά», τονίζει μεταξύ άλλων προς τους μαθητές των δημοτικών σχολείων ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Για μια ελπιδοφόρα αρχή κάνει λόγο στο δεύτερο μήνυμά του προς τους μαθητές και τις μαθήτριες των γυμνασίων και λυκείων και μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι «Η σημαντικότερη επένδυση για τον άνθρωπο είναι πράγματι η παιδεία, που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια δίκαιη κοινωνία προόδου. Γι’ αυτό και με όλη τη δύναμη της ψυχής μας προσευχόμαστε για την παιδεία που -μέσα από την περιπέτεια της γνώσης- προβάλλει αληθινά πρότυπα, αυθεντικές αξίες, πίστη στην προσπάθεια, την άμιλλα και την αξιοκρατία».

Στο μήνυμα που απευθύνει προς τους εκπαιδευτικούς, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εστιάζει στη σημασία της Παιδείας, διότι «Ο πληγωμένος από τη βία κόσμος μας χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά Παιδεία. Παιδεία που θα εμπνεύσει στα νέα παιδιά, στους μαθητές σας, την αγάπη και την εμπιστοσύνη στον άνθρωπο. Στην αξία κοινωνιών που έχουν άξονα τον σεβασμό και τη συνεννόηση». Τέλος, εύχεται σε όλους καλή και ευλογημένη χρονιά, με «πατρική αγάπη».

Loading...
  • europalso

    ideascentral