Πριν από λίγες ημέρες στην ιστοσελίδα θέμα που αφορά ένα πολύ μεγάλο εκπαιδευτικό σκάνδαλο πίσω από το οποίο κρύβονται κύκλοι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και το οποίο αποκάλυψε η Εφ. Συν. με άρθρο του Χρήστου Κάτσικα. Πρόκειται για την ακατανόητη μεταφορά όλων των αρμοδιοτήτων με ΚΥΑ πιστοποίησης υπαλλήλων σεκιούριτι από τον νομοθετικά καθορισμένο φορέα της πολιτείας (ΕΟΠΠΕΠ) σε ένα Κέντρο Αμυντικών Μελετών (ΚΕΜΕΑ) που μέχρι σήμερα συμμετείχε στις εξετάσεις αυτές καθαρά τεχνικά (παρείχε την υποδομή, αλλά δεν είχε ανάμιξη στην αξιολόγηση και τελική πιστοποίηση). Η μεταφορά αυτή είναι φωτογραφική, καθώς ισχύει για περιορισμένο χρονικό διάστημα το οποίο όλως τυχαίως (!) είναι ο χρόνος που απαιτεί η Fraportνα προσλάβει προσωπικό για τα περιφερειακά αεροδρόμια. Ακόμη και ο πλέον αδαής αντιλαμβάνεται ότι εδώ υπάρχουν υπόγειες διαδρομές ανάμεσα σε στελέχη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της γερμανικής εταιρείας, καθώς ήδη υπάρχουν 38.000 κανονικά πιστοποιημένοι υπάλληλοι σεκιούριτι από τον ΕΟΠΠΕΠ που θα μπορούσε η Fraportνα προσλάβει. Για ποιο λόγο, λοιπόν, δεν τους παίρνει για εργασία; Μα διότι ως πιστοποιημένοι από τον ΕΟΠΠΕΠ είναι «ακριβοί»!
Στην απάντησή του προς το άρθρο της Εφ. Συν. ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών (με αρμοδιότητα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη) κ. Τόσκας επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, αναφέροντας ψευδώς ότι δεν αλλάζει κάτι, απλώς με την ΚΥΑ συνεχίζεται η ίδια διαδικασία! (Άραγε τότε, γιατί χρειαζόταν ΚΥΑ;). Η απάντηση του Χ. Κάτσικα σε σημερινό άρθρο της Εφ. Συν. είναι καταπέλτης. Ο δημοσιογράφος αναρωτιέται, για ποιο λόγο πετάχτηκαν έξω οι αρμόδιοι εξεταστές του ΕΟΠΠΕΠ από τις επιτροπές εξετάσεων και οι εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων. Αναρωτιέται επίσης για ποιο λόγο δεν πραγματοποιήθηκαν εξετάσεις που ανακοίνωσε ο ΕΟΠΠΕΠ το Φεβρουάριο και το ΚΕΜΕΑ (που σήμερα εμφανίζεται να επείγεται για την πιστοποίηση υπαλλήλων σεκιούριτι) δεν ανταποκρίθηκε. Όλα αυτά, αναφέρει ο δημοσιογράφος, προκαλούν τεράστια ερωτηματικά για τη διαφάνεια και την αξιοπιστία των εξετάσεων και τις σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από την ΚΥΑ. Ο δημοσιογράφος κάνει αναφορά και σε επιστολή των εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων (εργαζόμενων και εργοδοτών) που χαρακτηρίζουν την υπόθεση σκάνδαλο.
Από όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο. Η γερμανική εταιρεία Fraportζήτησε φτηνούς εργαζόμενους για τα περιφερειακά αεροδρόμια και κάποιοι στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έπραξαν ό, τι ήταν δυνατόν για να παρακαμφθούν οι νόμιμες διαδικασίες προκειμένου να «προσφέρουν» στους Γερμανούς φτηνό εργατικό δυναμικό και μάλιστα προερχόμενο από τη «δεξαμενή» των ψηφοφόρων τους κι όχι από τους 38.000 άνεργους – πιστοποιημένους από τον ΕΟΠΠΕΠ – υπάλληλους σεκιούριτι.

Διαβάστε το νέο άρθρο του Χ. Κάτσικα στην Εφ. Συν.