Από τον Μάρτιο 2018 εφάπαξ ποσό για σίτιση και στέγαση σε μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στην Μύκονο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/10/2017 - 17:13 | Author: Newsroom Ipaidia

Tην Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στα πλαίσια της περιοδείας μου στα σχολεία της Μυκόνου είχα συνάντηση με τον Δήμαρχο του νησιού κ. Κωνσταντίνο Κουκά για το οξυμένο πρόβλημα της στέγασης και της σίτισης των όπως επίσης και το κτιριολογικό πρόβλημα του ΕΠΑΛ και του Γυμνασίου. Μετά την περιοδεία μου στα σχολεία και το τέλος της Γενικής Συνέλευσης κάναμε παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Δημάρχου με τον Πρόεδρο της Α΄ΕΛΜΕ Κυκλάδων και άλλους συναδέλφους.

Νικηφόρος Α. Κωνσταντίνου Μέλος του ΔΣ της

ΟΛΜΕ & Αντιπρόεδρος της ΔΑΚΕ Καθηγητών ΔΕ

Εκθέσαμε στον Δήμαρχο του νησιού τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι με τα ακριβά ενοίκια που αναγκάζονται να πληρώσουν, με την αναγκαστική εγκατάλειψη των σπιτιών τους κατά τους μήνες των διακοπών και του καλοκαιριού (Χριστούγεννα, Πάσχα και Ιούλιο με Αύγουστο) λόγω «τουριστικής σεζόν», και με το αυξημένο κόστος ζωής λόγω τουρισμού.

Ο Δήμαρχος έδειξε μεγάλη κατανόηση στο οξυμένο αυτό πρόβλημα και μας δήλωσε ότι το γνωρίζει καθώς το ίδιο αντιμετωπίζουν και οι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι που έρχονται να εργαστούν στο νησί ( δημοτικοί υπάλληλοι, αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες, κ.α.). και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι από αυτόν ανακινήθηκε το ζήτημα και υπήρξε η νομοθετική πρωτοβουλία για αντιμετώπιση του προβλήματος από τους Δήμους.

Στη συζήτηση που ακολούθησε δήλωσε τα ακόλουθα:

– Έχει δώσει εντολή για καταμέτρηση όλων των δημοσίων υπαλλήλων που δικαιούνται το στέγασης- σίτισης.

Οι εκπαιδευτικοί υπολογίζονται περίπου στους 130 με το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων του νησιού που θα το δικαιούνται να μην ξεπερνά τους 400.

– Σχετικά με τις προϋποθέσεις απόκτησης του επιδόματος είπε ότι θα πρέπει να είναι μόνιμοι ή αναπληρωτές, και να μην έχουν μόνιμη δική τους κατοικία (της συζύγου η των παιδιών) στο νησί.

– Θα ζητούνται από την υπηρεσία του Δήμου έγγραφα για την εκταμίευση του επιδόματος (συμβόλαιο ή αποδείξεις).

– Το ποσό που θα προϋπολογιστεί θα εξαρτηθεί από το σύνολο όλων αυτών των υπαλλήλων.

– Το συνολικό ποσό θα γραφεί στον προϋπολογισμό που θα κατατεθεί το Νοέμβριο του 2017 και θα ψηφιστεί για να εκταμιευτεί.

Όσον αφορά όμως το νέο κτίριο του Γυμνασίου μας είπε ότι υπάρχει ένα οικόπεδο της Μητρόπολης στο χωρίο Άνω Μερά αλλά δεν έχει γίνει ακόμα καμία διαδικασία και καμία δωρεά του οικοπέδου από τη Μητρόπολη στο Δήμο.

Με τις δεσμεύσεις του Δημάρχου για την επιδότηση ενοικίου – σίτισης των συναδέλφων μας εκπαιδευτικών και την προσπάθεια επίλυσης του μεγάλου κτιριακού προβλήματος του ΕΠΑΛ και του νέου Γυμνασίου έκλεισε η συνάντηση αυτή. Εύχομαι να τηρηθούν όλες αυτές οι δεσμεύσεις αλλά και να αποτελέσουν παράλληλα την απαρχή για αντίστοιχη απόφαση επίδοσης επιδόματος στέγασης – σίτισης και από τους άλλους Δημάρχους της Σαντορίνης, του Ρεθύμνου, της Κεφαλονιάς κ.α. που θα προκύψουν στο μέλλον.

Loading...
  • europalso   ideascentral