Αντίθεση της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών στο σχέδιο νόμου διορισμών εκπαιδευτικών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔02/01/2019 - 09:57 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών (Ε.Ο.Τ.), ο επίσημος Κοινωνικός Εταίρος της Πολιτείας για θέματα τυφλότητας και μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), εκφράζει την έντονη αντίθεσή της ως προς το Σχέδιο Νόμου για τις των εκπαιδευτικών.

Πιο συγκεκριμένα, ζητάμε την αναλογική εφαρμογή του Ν.4440/2016 και στους διορισμούς στην εκπαίδευση, διασφαλίζοντας την ίση μεταχείριση των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα.

Εξάλλου, και στη συνάντηση που πραγματοποιήσατε στις 05/12/2018 με αντιπροσωπεία της Ε.Σ.Α.μεΑ., σας έγινε σαφές ότι το αναπηρικό κίνημα θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις, προκειμένου να μην ισχύσει η καθ’ όλα άδικη για τους εκπαιδευτικούς με αναπηρία και τους εκπαιδευτικούς γονείς παιδιών με αναπηρία αυτή ρύθμιση. Περαιτέρω, θεωρούμε απαράδεκτο το ανωτέρω Σχέδιο Νόμου και δηλώνουμε ότι, σε περίπτωση που γίνει νόμος του Κράτους, σε συνεργασία με την Ε.Σ.Α.μεΑ., θα επιδιώξουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο, με κινητοποιήσεις, ακόμα και με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, την ανατροπή του.

Loading...


  • europalso

    ideascentral