Αντιδράσεις Συλλόγων Γονέων-Κηδεμόνων των Πρότυπων Πειραματικών για τις αλλαγές στο μέσον της σχολικής χρονιάς

Αντιδράσεις Συλλόγων Γονέων-Κηδεμόνων των Πρότυπων Πειραματικών

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση της πολιτική ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στην κατάργηση των εξετάσεων εισαγωγής στα Πειραματικά Σχολεία από το τρέχον ήδη σχολικό έτος και συνακόλουθα στην κατάργηση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου. Όπως έχει γράψει το news.gr το Υπουργείο Παιδείας δέχτηκε τα «πυρά» των κομμάτων της αντιπολίτευσης ενώ κατατέθηκε πλήθος ερωτήσεων στη Βουλή.

Ήδη ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Αθήνας προχώρησε στην κοινοποίηση ψηφίσματος στο οποίο επισημαίνει ότι η σπουδή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να καταργήσει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο αντίκειται στη γενική εκπαιδευτική αρχή που υπαγορεύει ότι δεν είναι δυνατόν να προκύπτουν αλλαγές στο μέσον της σχολικής χρονιάς.

«Επιπλέον, έρχεται σε αντίθεση με τις προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού: «Η νέα Κυβέρνηση θα ξεκινήσει έναν μεγάλο και ουσιαστικό διάλογο για την αλλαγή ολόκληρου του θεσμικού πλαισίου και των τριών βαθμίδων, που πάσχει βαθύτατα. Αυτό θα το πράξει σε ορίζοντα τετραετίας. Τίποτα στον χώρο της Παιδείας δεν πρόκειται να γίνει με αιφνιδιασμούς και εκπλήξεις, αλλά με διάλογο και με συναινέσεις».

Οι γονείς και κηδεμόνες όπως ενημερώνουν σκοπεύουν να προχωρήσουν σε συγκέντρωση των ΔΣ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των ΠΠΣ, με στόχο τον συντονισμό τής από κοινού δράσης τους. Σε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία, με τα κόμματα της Βουλής και, κυρίως, με την ακαδημαϊκή κοινότητα. Την αποστολή Δελτίου Τύπου στα ΜΜΕ.

Στο ψήφισμά τους οι γονείς και κηδεμόνες τους 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Αθήνας αναφέρουν τα εξής:

Ε μ ε ί ς

οι Γονείς και Κηδεμόνες των παιδιών που φοιτούν

στο 2ο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθήνας

επισημαίνουμε ότι η σπουδή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να καταργήσει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο αντίκειται στη γενική εκπαιδευτική αρχή που υπαγορεύει ότιδεν είναι δυνατόν να προκύπτουν αλλαγές στο μέσον της σχολικής χρονιάς.

Επιπλέον, έρχεται σε αντίθεση με τις προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού: «Η νέα Κυβέρνηση θα ξεκινήσει έναν μεγάλο και ουσιαστικό διάλογο για την αλλαγή ολόκληρου του θεσμικού πλαισίου και των τριών βαθμίδων, που πάσχει βαθύτατα. Αυτό θα το πράξει σε ορίζοντα τετραετίας. Τίποτα στον χώρο της Παιδείας δεν πρόκειται να γίνει με αιφνιδιασμούς και εκπλήξεις, αλλά με διάλογο και με συναινέσεις».

Σύμφωνα με όσα προηγήθηκαν:

Τις επόμενες μέρες σκοπεύουμε να προχωρήσουμε:

Καλόγηρος Βασίλειος NEWS.GR

Στην Κατηγορία : ΠΑΙΔΕΙΑ
ip[
Exit mobile version