Αναπληρωτές: Εγγραφή στον ΟΑΕΔ – Δικαιολογητικά

Οι εργάζονται μέχρι και 21 Ιουνίου (στην πρωτοβάθμια) 22 Ιουνίου εκδίδεται με τη λήξη σύμβασής τους η απόλυση. Όλοι οι πρέπει να την παραλάβουν μαζί με κάποια άλλα έγγραφα από την πρωτοβάθμια, από 22 Ιουνίου και μετά, όποτε το επιθυμούν.

Αναπληρωτές Δάσκαλοι

Μέχρι 28 Ιουνίου πρέπει να γίνει η εγγραφή στον (μόνο στο ΚΠΑ2 αρμοδιότητας της περιοχής στην οποία υπάγεται ο άνεργος σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας του) με τα έγγραφα της απόλυσης και:
-Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογίας εισοδήματος, ή ελλείψει αυτού, αντίγραφο κατατεθειμένης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος – Ε1.
-Λογαριασμό ΔΕΚΟ ή εταιρείας σταθερής τηλεφωνίας, ή αντίγραφο συμφωνητικού μίσθωσης κατοικίας, κατατεθειμένου στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.
-Παραστατικό ταυτοπροσωπίας σε ισχύ (Δελτίο ταυτότητας, Διαβατήριο κ.λ.π.)
-Επίσημο έγγραφο από το οποίο θα προκύπτει ο ΑΜΚΑ
προκειμένου να παραλάβει την κάρτα ανεργίας και αν πληρεί και τις προϋποθέσεις να λάβει νέο επίδομα ανεργίας ή συνέχεια του προηγούμενου ή τρίμηνο βοήθημα. Κάθε μέρα καθυστέρησης μετά την 28η Ιουνίου, μεταθέτει και αργότερα την καταβολή του επιδόματος. Η συνολική προθεσμία είναι 2 μήνες.

Η πληρωμή του μισθού του Ιουνίου (21 ημέρες) γίνεται στο τέλος του μήνα ή αρχές Ιουλίου για τους αναπληρωτές ΕΣΠΑ και ΠΔΕ, ενώ για του Τακτικού στις 10 Ιουλίου. Την ίδια περίοδο γίνεται και η καταβολή της αποζημίωσης (μη ληφθείσας άδειας) όπου το ποσό υπολογίζεται περίπου στα 60-70 ευρώ (ανάλογα με το ΜΚ) για κάθε μήνα εργασίας, αφαιρώντας 30-35 ευρώ (ανάλογα με το ΜΚ) για κάθε μέρα κανονικής άδειας που έλαβε ο . Δεν ισχύει αυτή η περικοπή και στις υπόλοιπες άδειες (αιμοδοτική, αναρρωτική κλπ.).

ip[
Exit mobile version