Άμεσοι διορισμοί εκπαιδευτικών με μεγάλη προϋπηρεσία !

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔21/06/2015 - 15:40 | Author: Newsroom Ipaidia

ΘΕΜΑ: ΑΜΕΣΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ

Αξιότιμε κύριε Αναπληρωτά Υπουργέ,

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχουμε συγκεντρώσει την προϋπηρεσία μας από ωρομισθίες και αναπληρώσεις σε όλη την Ελλάδα σας ζητάμε αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη.

Το κόστος όλης αυτής της περιοδείας μας, χρόνια τώρα, πέραν του οικονομικού, ήταν και είναι η προσωπική μας ζωή, η οποία ΔΕΝ υπάρχει. Άλλοι συνάδελφοι αφήνουν οικογένειες και παιδιά, άλλοι γονείς και άλλοι απλά είναι εγκλωβισμένοι στο να μην κάνουν ΠΟΤΕ οικογένεια και αυτό γιατί κάθε φορά η εκάστοτε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αναιρεί το προηγούμενο σύστημα επιλογής μόνιμων στελεχών στην εκπαίδευση και έτσι διαλύει τον προγραμματισμό ζωής πολλών χιλιάδων συναδέλφων!

Δεν είμαστε το πιόνι και το δεκανίκι κανενός! Δεν είμαστε μια μάζα ανώνυμων ατόμων, αλλά ΑΝΘΡΩΠΟΙ με όνειρα, υποχρεώσεις και ναι θέλουμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς κάνοντας αυτό που αγαπάμε περισσότερο, την διδασκαλία! Ναι, διδάσκουμε σε κάθε μέρος που μας καλούν και όχι δεν πάμε ΠΑΝΤΟΥ γιατί είναι επιλογή μας, όπως πολλοί πιστεύουν, αλλά γιατί είμαστε από τη μια αναγκασμένοι λόγω της δυσμενούς οικονομικής καταστάσεως, και από την άλλη επειδή έχουμε επενδύσει και προγραμματίσει τη ζωή μας με βάση ένα σύστημα διορισμού που υπάρχει χρόνια!

Η προϋπηρεσία δεν είναι ο δράκος του παραμυθιού και δεν την αποκτήσαμε ούτε με ευκολία ούτε με δόλια μέσα. Άλλωστε σε όλες τις προκηρύξεις του δημοσίου για πλήρωση θέσεων, ως προσόν διορισμού θεωρείται η προϋπηρεσία! ΝΑΙ, πρέπει και είναι αναγκαίο η μεγάλη προϋπηρεσία να αναγνωρισθεί ως προσόν διορισμού γιατί τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την «μάχη» και την εμπειρία της τάξης!

  • Θεωρείται αδιανόητο να παραμεριστούν και να εξοστρακιστούν συνάδελφοι που το κράτος έχει επενδύσει και χρήματα αλλά και την εμπιστοσύνη του, όταν τους επιλέγει να διδάσκουν επί 6 και πλέον έτη στην εκπαίδευση των μαθητών της χώρας.
  • Κρίνεται αναγκαίο να αποκατασταθούν οι συνάδελφοι που έχουν πολλά έτη προϋπηρεσίας στην εκπαίδευση προτάσσοντας τους στους διορισμούς. Το θέμα είναι όχι μόνο ηθικό αλλά και θέμα αξιοπιστίας στα προεκλογικά λεγόμενα της τωρινής ηγεσίας.

Δεν είμαστε εκπαιδευτικοί προς εκμετάλλευση αλλά εκπαιδευτικοί που έχουμε αποδείξει και με το παραπάνω την αξιοσύνη και τον επαγγελματισμό μας όλα αυτά τα χρόνια που προσφέρουμε με κάθε κόστος τις υπηρεσίες μας στην εκπαίδευση! Αυτό που δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να αναγνωριστεί με κανέναν διορισμό είναι η αγάπη μας για τα παιδιά μας, τους μαθητές μας! Αυτή υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει σε όποια γωνιά της Ελλάδας και αν βρισκόμαστε!

Ζητούμε: Άμεση πρόταξη στους διορισμούς εκπαιδευτικών με μεγάλη προϋπηρεσία, άνω των 6 ετών! Όχι άλλος εμπαιγμός!

Αναμένοντας τις ενέργειές σας, με εκτίμηση,

Εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με μεγάλη προϋπηρεσία.

Email: [email protected]

Loading...


  • europalso   ideascentral