"Αλληλεγγύη στον αγώνα των Φοιτητών στην Αλβανία ενάντια στο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔19/12/2018 - 10:11 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών χαιρετίζει το δίκαιο αγώνα των φοιτητών στην Αλβανία που διαδηλώνουν στα Τίρανα και άλλες πόλεις της χώρας ενάντια στην εμπορευματοποίηση της παιδείας και το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

ΜΑΣ

Οι φοιτητές αντιδρούν στην πολιτική της κυβέρνησης της Αλβανίας που αυξάνει τα δίδακτρα τα οποία ανέρχονται στα δημόσια πανεπιστήμια από 150 μέχρι 2.560 ευρώ, στην επιβολή διδάκτρων στις εξετάσεις της δεύτερης εξεταστικής περιόδου, στην άσχημη κατάσταση στις εστίες. Προβάλλουν αιτήματα οπως αύξηση των δαπανών για την εκπαίδευση, κατάργηση των διδάκτρων, βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στις φοιτητικές Εστίες, δωρεάν συγγράμματα.

Η πολιτική που σήμερα τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των φοιτητών στην Αλβανία κινείται στην ίδια ρότα με την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των προηγούμενων κυβερνήσεων στην Ελλάδα η οποία ενισχύει την εμπορευματοποίηση της παιδείας, γενικεύει τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά, κάνει τα πτυχία μας διαβατήρια για την ανεργία, πλήττοντας και τους φοιτητές αλβανικής καταγωγής οι οποίοι σπουδάζουν στη χώρα μας.

Δυναμώνουμε σήμερα τη συλλογική και οργανωμένη διεκδίκηση στη χώρα μας για ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας και δουλειά με δικαιώματα.

Loading...


  • europalso

    ideascentral