Αλλαγές στη μοριοδότηση κριτηρίων μετά την Ακρόαση Φορέων στη Βουλή

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/01/2019 - 09:35 | Author: Newsroom Ipaidia

Μετά την ακρόαση Φορέων  στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων(Ε.Μ.Υ.) της Βουλής για το σύστημα μόνιμων η κατάσταση διαμορφώνεται ως εξής:

 

·Ο Υπουργός Παιδείας πρότεινε στα κόμματα να συναποφασίσουν αύριο, κατά τη δεύτερη ημέρα συζήτησης στην Ε.Μ.Υ., αλλαγές στην των κριτηρίων των μόνιμων διορισμών. Αυτές οι αλλαγές, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανό να αφορούν στην μοριοδότηση των ΑμεΑ, του δεύτερου πτυχίου, των κατόχων πτυχίων Ι.Ε.Κ. Ε.Β.Π. κ.α.

 

·Μετά την ψήφιση του συστήματος (Δευτέρα-Τρίτη), σε σύντομο χρονικό διάστημα θα εκδοθεί η προκήρυξη από το και, κατά το ΥΠ.Π.Ε.Θ., θα έχουμε έως το φθινόπωρο του 2019 έτοιμους τους Ενιαίους πίνακες για τους 4.500 μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή και στις προσλήψεις αναπληρωτών για το σχολικό έτος 2019-20.

 

Ξεκαθαρίστηκε επίσης πως:

 

1ον – Σύμφωνα με το σχέδιο διορισμών προσμετράται και μεταφέρεται η αποκτηθείσα σε όποιον κλάδο και σε όποιο εκπαιδευτικό πλαίσιο (γενική και ειδική αγωγή) κι αν έχει αποκτηθεί . Η αιτιολόγηση του ΥΠ.Π.Ε.Θ. είναι πως "η εκπαίδευση είναι μία και η προϋπηρεσία, ανεξαρτήτως κλάδου και πλαισίου που έχει προσφερθεί, προσδίδει επιστημονική και παιδαγωγική εμπειρία και αποτελεί πολύτιμο εφόδιο για κάθε εκπαιδευτικό".

 

Η προϋπηρεσία των ΔΕ μεταφέρεται πάντα σε ΔΕ, των ΤΕ σε ΤΕ και των ΠΕ σε ΠΕ.

 

Παραδείγματα:

Α -Έχω πτυχίο Ψυχολόγου και τα τελευταία 10 χρόνια δούλευα ωςΔάσκαλος Ε.Α.Ε.με το άλλο μου πτυχίο. Με το σύστημα διορισμών που ανακοινώθηκε μπορώ να αναγνωρίσω την προϋπηρεσία μου ως Δάσκαλος αν κάνω αίτηση διορισμού ως Ψυχολόγος;;

 

Απάντηση: Ναι και το αντίστροφο.

 

Β – Έχω πτυχίο Φιλολόγου και τα τελευταία 5 χρόνια δούλευα ως Ε.Β.Π. με το άλλο μου πτυχίο. Με το σύστημα διορισμών που ανακοινώθηκε μπορώ να αναγνωρίσω την προϋπηρεσία μου ως Ε.Β.Π. αν κάνω αίτηση διορισμού ως φιλόλογος;;

Απάντηση: Όχι και το αντίστροφο.

 

2ον – Οι υποψήφιοι με προϋπηρεσία 50 μήνες στην Ειδική Αγωγή θα εντάσσονται στον Κύριο Πίνακα χωρίς να έπονται των εχόντων Μεταπτυχιακό.

 

3ον – Για την πρώτη εφαρμογή του νόμου οι Πίνακες θα ισχύσουν για τρία (3) χρόνια και μετά για δύο(2) χρόνια.

 

4ον – Η κατανομή των 4.500 θέσεων θα γίνει μετά το πέρας των υπηρεσιακών μεταβολών των μονίμων.

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή    ideascentral

    europalso