Αξιοποίηση των χώρων κατασκήνωσης του υπουργείου Παιδείας από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔07/03/2018 - 22:46 | Author: Newsroom Ipaidia

Το ενδεχόμενο έναρξης συνεργασίας που θα αφορά την αξιοποίηση των χώρων κατασκήνωσης του υπουργείου Παιδείας από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (ΣΕΠ) συζήτησαν ο πρόεδρος του Σώματος Ισίδωρος Κανέτης με τον αρμόδιο υπουργό Κώστα Γαβρόγλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΕΠ, ο κ. Γαβρόγλου αφού αναφέρθηκε με θετικά λόγια στο παιδαγωγικό έργο της Προσκοπικής Κίνησης, ενθάρρυνε τους προσκόπους να ασχοληθούν και με την Ειδική Εκπαίδευση και προσέφερε τη στήριξη και την τεχνογνωσία του υπουργείου, προκειμένου να μπορέσει η προσκοπική κίνηση να αναπτύξει προγράμματα και δράσεις προσαρμοσμένα στις ανάγκες παιδιών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Προσκόπων, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων & μέλος της Γενικής Συνέλευσης Σ.Ε.Π. Μιχάλη Ψύλο, τον μόνιμο βοηθό Γενικό Έφορο Νάσο Ευσταθίου και την υπεύθυνη Επικοινωνίας των Ελλήνων Προσκόπωντη Μαρία Μπενά, ενημέρωσε τον υπουργό για την προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια να πιστοποιηθούν οι εκπαιδεύσεις των Ενηλίκων Στελεχών της Προσκοπικής Κίνησης, ώστε να αναγνωρίζεται και να αξιοποιείται στο βιογραφικό τους. Ο υπουργός, όπως επισημαίνει η ίδια ανακοίνωση, αναγνώρισε ότι πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία και δήλωσε ότι το υπουργείο προτίθεται να υποστηρίξει την προσπάθεια αυτή.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την προσφορά στον κ. Γαβρόγλου αναμνηστικού δώρου και συγκεκριμένα ενός «κουτιού περιπέτειας» που περιλάμβανε μια πυξίδα, ένα κομμάτι σχοινί για κόμπους, έναν προσκοπικό σουγιά και το προσκοπικό εγκόλπιο.

Loading...


  • europalso   ideascentral