Όπως καταγγέλλει ο Φοιτητικός Σύλλογος Εστιών Λάρισας: «Την Τετάρτη 22/12/2021 το προσωπικό της φοιτητικής λέσχης σίτισης μας ενημέρωσε ότι είναι η τελευταία μέρα λειτουργίας του εστιατορίου.

Την ίδια στιγμή που περίπου 20 φοιτητές θα παραμείνουν στις εστίες την περίοδο των εορτών καθώς είτε πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση είτε εργάζονται ώστε να αντεπεξέλθουν στο κόστος των σπουδών τους, η Φοιτητική Μέριμνα και η διοίκηση του ιδρύματος νίπτουν τας χείρας τους.

Η αδιαφορία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την κατάσταση των φοιτητών των εστιών δεν έχει όρια αφού η απάντησή τους μετά από παρέμβαση του Φοιτητικού Συλλόγου των Εστιών γι’ αυτό το θέμα ήταν πως για το διάστημα αυτό που θα είναι κλειστή η λέσχη θα πρέπει να βρουν τρόπο να μας συντηρήσουν οι γονείς μας.

Για ακόμη μία φορά μας κάνουν ξεκάθαρο πως η Φοιτητική Μέριμνα είναι μόνο στα λόγια “μέριμνα” για τους φοιτητές. Μεριμνούν μόνο για την επιβολή του χαρατσιού και του αντιδραστικού κανονισμού των εστιών που μας απαγορεύει ρητά τη χρήση ηλεκτρικών συσκευών στα δωμάτια. Δεν τους ενδιαφέρει το πώς θα μαγειρέψουν οι φοιτητές των εστιών ή το αν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράζουν φαγητό απ’ έξω. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μη γινόμαστε επιπλέον κόστος για το Πανεπιστήμιο. Πράγμα που το παραδέχονται και οι ίδιοι, αφού ο λόγος για τον οποίο θα κλείσει το εστιατόριο είναι επειδή η σύμβαση με τον εργολάβο της σίτισης ήταν προγραμματισμένη να σταματήσει για αυτό το διάστημα.

Η κυβέρνηση και το Πανεπιστήμιο βάζουν τις ανάγκες των φοιτητών στη ζυγαριά κόστους – οφέλους και αυτό οι φοιτητές των εστιών το βλέπουμε καθημερινά. Το είδαμε και το διάστημα της καραντίνας όπου το ωράριο της λέσχης είχε μειωθεί τόσο που αρκετοί φοιτητές δεν προλάβαιναν καν να παραλάβουν το φαγητό τους. Το είδαμε ξανά το ίδιο διάστημα με τη μείωση της ποιότητας και της ποσότητας του φαγητού και το βλέπουμε καθημερινά από την κατάσταση των φοιτητικών εστιών.

Ζητάμε να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα. Να εξασφαλιστεί με οποιονδήποτε τρόπο η σίτιση όσων φοιτητών μείνουν στις εστίες το διάστημα των Χριστουγέννων».