Αδικούνται οι Ολυμπιονίκες μαθητές της Αστρονομίας – Δε δικαιούνται να εγγραφούν καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔27/11/2015 - 20:59 | Author: Newsroom Ipaidia

Οι διακριθέντες στη Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής δεν εμπίπτουν στις άνω διατάξεις, αφού αφενός στην κείμενη νομοθεσία δεν γίνεται ρητή αναφορά στη συγκεκριμένη Ολυμπιάδα και αφετέρου το μάθημα της Αστρονομίας – Αστροφυσικής δεν συμπεριλαμβάνεται στα μαθήματα κατεύθυνσης του Γενικού Λυκείου που εξετάζονται για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας μετά από αναφορά της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος, σύμφωνα με την οποία οι Ολυμπιονίκες μαθητές της Διεθνούς Ολυμπιάδας Αστρονομίας – Αστροφυσικής αδικούνται σε σχέση με τους αντίστοιχους μαθητές που κατακτούν μετάλλιο στις Ολυμπιάδες Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας και Πληροφορικής. Η εν λόγω αναφορά κατατέθηκε από τον κ.Μπουκώρο.

Στο κείμενο του Βουλευτή τονίζεται ότι Ολυμπιονίκες μαθητές της Αστρονομίας και Αστροφυσικής είναι οι μόνοι που δεν δικαιούνται να εγγραφούν καθ’ υπέρβαση στις αντίστοιχες σχολές, στις οποίες έχουν δηλώσει συμμετοχή, όπως ισχύει για τους αριστεύσαντες μαθητές των άλλων Ολυμπιάδων (Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας και Πληροφορικής), σύμφωνα με την Υ.Α (ΦΕΚ 501/Β/5-3-2004).

Στην κατακλείδα της απάντησης αναφέρεται ότι η νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΕΘ θα εξετάσει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές προτάσεις.

neopolis.gr

Loading...
  • ideascentral

    europalso