Α. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Στροφή του Α. Τσίπρα για το νόμο 4009/11

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔17/01/2015 - 13:05 | Author: Newsroom Ipaidia

Για έλλειψη ουσιαστικής πρότασης για την τριτοβάθμια εκπαίδευση κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ η πρώην υπουργός και πρόεδρος του δικτύου για τη μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη Αννα Διαμαντοπούλου.

Ειδικότερα, μιλώντας χθες (Ρ/Σ Αθήνα 9.84) η κ. Διαμαντοπούλου σχολίασε την πρόσφατη αναφορά του κ. Τσίπρα για αλλαγή του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των ΑΕΙ, που καθιερώθηκε με τον νόμο 4009/11. «Εχουμε μία μεγάλη στροφή του κ. Τσίπρα. Μέχρι πριν από 20 ημέρες, η γραμμή ήταν ότι με ένα άρθρο θα καταργήσουν τον νόμο Διαμαντοπούλου. Τώρα μιλάει για διάλογο. Και θέλω να πω ότι ο νόμος έχει ένα τελευταίο άρθρο που λέει ότι πρέπει να αξιολογηθούν οι δυσκολίες και να γίνουν οι απαιτούμενες αλλαγές», είπε. «Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι θα αλλάξει τον νόμο Διαμαντοπούλου και εκεί τελειώνει η πολιτική του. Δεν προτείνει τι θα κάνει. Θα επαναφέρουν τις κομματικές παρατάξεις στη διοίκηση των ΑΕΙ; Θα καταργήσουν την καθιέρωση των Συμβουλίων, όπου σήμερα συμμετέχουν οι πιο λαμπροί Ελληνες από όλο τον κόσμο και ήμασταν η μόνη χώρα που δεν είχε Συμβούλια; Θα επαναφέρει το άσυλο στη μορφή που το ξέραμε; Θα σταματήσει την αξιολόγηση καθηγητών που πρέπει να γίνεται κάθε πέντε χρόνια και συμμετέχουν σε αυτήν φοιτητές; Θα σταματήσει τη λογοδοσία;».

Η πρώην υπουργός σχολίασε και τον χαρακτηρισμό από τον κ. Τσίπρα του νόμου 4009 ως «εκδικητικού». «Εάν εννοεί εκδίκηση απέναντι στις παθογένειες που βασάνισαν το ελληνικό πανεπιστήμιο 40 χρόνια –τα προνόμια, τον κομματισμό, τα συμφέροντα, την αδυναμία σωστής λειτουργίας, την αδυναμία των καλύτερων μυαλών να παράγουν με τις συνθήκες που θα έπρεπε–, τότε ναι, πραγματικά αυτό κάνει».

Τέλος, καθώς οι προσυνεδριακές διαδικασίες συμπίπτουν με την προεκλογική περίοδο, η ομοσπονδία πανεπιστημιακών μετέθεσε το συνέδριό της για το τριήμερο 27/2 – 1/3 από 6 – 8/2.

kathimerini.gr/

Loading...


  • europalso   ideascentral