3ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας για μαθητές Γ΄ Γυμνασίου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔20/04/2015 - 09:41 | Author: Newsroom Ipaidia

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ

ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Πληρ.: Αλ. Μακρίδης: τηλ. 6944442689

email: synfikas@gmail.com

Ιστολόγιο: synfika.blogspot.gr

Καστοριά, 19 Απριλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Καστοριάς πραγματοποιεί τον 3ο Διαγωνισμό Ορθογραφίας για τους μαθητές της Γ΄ τάξης Γυμνασίου όλων των ημερήσιων Γυμνασίων της Π.Ε.

Καστοριάς την Κυριακή 26 Απριλίου 2015 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Γυμνασίου Καστοριάς. Η έναρξη του Διαγωνισμού θα γίνει στις 9:00 και θα ολοκληρωθεί μέχρι το μεσημέρι της ίδιας μέρας. Τη διαδικασία μπορούν να παρακολουθήσουν γονείς, καθηγητές, μαθητές και όσοι το επιθυμούν.

Έχουν δηλώσει συμμετοχή 46 μαθητές από όλα σχεδόν τα Γυμνάσια της Π.Ε. της Καστοριάς. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, οι μαθητές που θα συμμετέχουν θα διαγωνιστούν προφορικά στην ορθογραφία, την ερμηνεία, την ετυμολογία και τον σχηματισμό πρότασης με λέξεις, οι οποίες επιλέγονται με κλήρωση από τράπεζα λέξεων από τον ίδιο τον διαγωνιζόμενο. Οι λέξεις έχουν επιλεγεί από όλα τα σχολικά βιβλία των τριών τάξεων του Γυμνασίου και η ορθογραφία της λέξης θα πρέπει να συμφωνεί μ’ αυτή της Νεοελληνικής Γραμματικής και του Ερμηνευτικού Λεξικού Νέας Ελληνικής που διδάσκεται στο Γυμνάσιο. Οι απαντήσεις θα δίνονται σε ορισμένο χρόνο προφορικά και με αναγραφή της λέξης στον πίνακα. Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει τρία επίπεδα δυσκολίας, στα οποία θα προκριθούν οι διαγωνιζόμενοι με τη μεγαλύτερη βαθμολογία κάθε φορά. Οι διαγωνιζόμενοι θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή φιλολόγων, μελών του ΣΦΚ.

Οι τρείς πρώτοι που θα επιτύχουν στις δοκιμασίες όλων των επιπέδων και θα λάβουν τη μεγαλύτερη βαθμολογία θα λάβουν το Χρηστικό Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας, ευγενική προσφορά της Ακαδημίας Αθηνών, και δωροεπιταγές από κατάστημα τεχνολογίας, ενώ όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα λάβουν τιμητική διάκριση και ένα λογοτεχνικό βιβλίο, ευγενική προσφορά των Εκδόσεων Πατάκη.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη για την ενθάρρυνση και την επιβράβευση των διαγωνιζομένων.

Από τη μεριά μας ως ΣΦΚ οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συνεργάστηκαν και βοήθησαν στη διοργάνωση, είτε με την ενεργό συμμετοχή τους, είτε με την ευγενική χορηγία των βιβλίων, που θα δοθούν ως δώρα στους μαθητές. Η συνεισφορά όλων και σ' αυτή την προσπάθεια ήταν πραγματικά πολύτιμη.

Loading...


  • europalso   ideascentral