17-10-14 ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΥΦΥΠΑΙΘ Γ. ΣΤΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΥ ΟΔΗΓΟΥ – ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ: «Θέλουμε τα παιδιά μας …

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔17/10/2014 - 18:19 | Author: Newsroom Ipaidia

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ: «Θέλουμε τα παιδιά μας να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση»

O Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Στύλιος παρευρέθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής στην Ημερίδα Παρουσίασης του Εθνικού Διατροφικού Οδηγού για Βρέφη, Παιδιά και Εφήβους, που συνέταξε η επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής «Prolepsis» σε συνεργασία με καταξιωμένους Έλληνες και ξένους ειδικούς.

Στην τοποθέτησή του, μεταξύ άλλων ο κ. Στύλιος ανέφερε: «Στην Ελλάδα έχουμε παιδεία, μυαλό και αξιόλογο εκπαιδευτικό και επιστημονικό δυναμικό για να αξιοποιήσουμε τη γνώση και να εξελίξουμε τη μεθοδολογία για να γίνει συνήθεια σε όλα τα Ελληνόπουλα η υγιεινή διατροφή. Θέλουμε τα παιδιά μας να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για τα παιδιά όλου του κόσμου. Για να εξασφαλίσουμε το μέλλον της Ελλάδας. Εξάλλου η χώρα μας έχει διαμορφώσει διατροφικό πολιτισμό που υιοθετούν όλοι οι λαοί. Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει στόχο να αξιοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για να συμβάλλει στην εκπαίδευση των παιδιών μας στις υγιεινές διατροφικές συνήθειες και στην σωματική άθληση και άσκηση, έτσι ώστε να καταπολεμήσουμε το πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας που μαστίζει τη χώρα μας και να μεγαλώσουμε υγιείς ενήλικες. Πρωτοβουλίες λοιπόν όπως αυτή του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής δε θα μπορούσαν παρά να μας βρουν συμμάχους και αρωγούς και παρακαλώ δεχθείτε για μια ακόμα φορά τα θερμά μου συγχαρητήρια»

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Loading...


  • europalso   ideascentral