14 βασικές αλλαγές στο προϋπολογισμό για την Παιδεία – Πουθενά ο ΑΣΕΠ

Οι δεκατέσσερις βασικές αλλαγές στο τοπίο της εκπαίδευσης

Δεκατέσσερις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις περιλαμβάνονται στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού για το 2015. Πρόκειται για πρωτοβουλίες είτε έχουν αναληφθεί εντός του 2014 είτε δρομολογούνται για το 2015. Το news.gr παρουσιάζει ανά θεματική τις μεταρρυθμίσεις. Οι περισσότερες εξ αυτών αφορούν την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φετινές μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία είναι αρκετά λιγότερες συγκριτικά με το 2014 όπου είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια με 34 διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια

Εκπαιδευτικοί

Μεταδευτεροβάθμια

Σχολικά εγχειρίδια

Τριτοβάθμια

Εκτός από τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις αξίζει να σημειωθεί ότι στον στον προϋπολογισμό του Υπουργείου έχουν προβλεφθεί οι απαραίτητες πιστώσεις για:

Οι πολιτικές και οι δράσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων αφορούν το σύνολο του εκπαιδευτικού συστήματος (και τις 3 βαθμίδες), αλλά και τους τομείς της Δια Βίου Μάθησης και της Έρευνας και Τεχνολογίας.

Καλόγηρος Βασίλειος NEWS.GR

Από τα παραπάνω φαίνεται ότι στο σχεδιασμό του υπουργείου παιδείας, παρά τα λεγόμενα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, δεν αναφέρεται κάτι για ΑΣΕΠ Εκπαιδευτικών, ενώ δεν υπάρχουν εγγραμμένες πιστώσεις για το συγκεκριμένο θέμα!

e-mesara.gr

ip[
Exit mobile version