1.127 τα λειτουργικά κενά στην ΠE στο Ηράκλειο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔24/08/2018 - 14:11 | Author: Ρούσσου Ασημίνα
Τελευταία τροποποίηση στις 24/08/2018 - 14:21

΄΄Στην Παιδεία κύριε Τσίπρα αναζητούμε ακόμα την Ιθάκη…….1127 τα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στο Ηράκλειο’’.

Σύλλογος ΠΕ Ηρακλείου "Ν. Καζαντζάκης"

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου ΄΄ Νίκος Καζαντζάκης΄΄ με υπευθυνότητα πάντα προσπαθεί να αναδείξει τα προβλήματα της εκπαίδευσης και τις ελλείψεις ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, συμβάλλοντας έτσι με τον δικό του τρόπο στην αντιμετώπιση τους.

Φοβόμαστε ότι δυστυχώς για μια ακόμη φορά το αυτονόητο, στην ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα, γίνεται ζητούμενο με τα σχολεία του Νομού Ηρακλείου να μετρούν ελλείψεις.

Έχουμε ζητήσει επανειλημμένα την άμεση κάλυψη όλων των κενών με μόνιμους διορισμούς τους οποίους η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έχει επανειλημμένα εξαγγείλει και την ομαλοποίηση της λειτουργίας των Σχολείων με την έναρξη της σχολικής χρονιάς .

Έχουμε επισημάνει επίσης ότι για την λειτουργία των σχολείων στο Νομό Ηρακλείου με βάση τα στοιχεία που έχουμε ως Σύλλογος απαιτείται ο διορισμός μεγάλου αριθμού εκπαιδευτικών.

Τα λειτουργικά κενά του Νομού Ηρακλείου που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή σύμφωνα με τις δικές μας εκτιμήσεις είναι τα παρακάτω:

Δάσκαλοι ΠΕ 70: 330
Νηπιαγωγοί ΠΕ 60: 170
Εκπαιδ. Αγγλικών: 33
Εκπαιδ. Γαλλικής γλώσσας ΠΕ 05 : 5
Εκπαιδ. Γερμανικής γλώσσας ΠΕ 07: 10
Γυμναστές ΠΕ 11: 47
Εικαστικοί ΠΕ 08: 55
Θεατρολόγοι ΠΕ 32: 35
Εκπαιδ. Πληροφορικής ΠΕ 86: 34
Εκπαιδ. Μουσικής ΠΕ 16: 28
Τμήματα Ένταξης: 30

Σύνολο λειτουργικών κενών: 777

Επίσης στα παραπάνω κενά θα προστεθούν και τα κενά για την Παράλληλη Στήριξη και στελέχωση των τάξεων Υποδοχής με σύμφωνα με τα περσινά δεδομένα οι απαιτήσεις ξεπερνούν τους 350 εκπαιδευτικούς.

Με βάση την εκτίμηση μας οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών στο Νομό Ηρακλείου θα ξεπεράσουν τις 1127 !!!!!

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας πρέπει να κάνει άμεσα τις ενέργειες που απαιτούνται για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Να εξασφαλίσει τις απαραίτητες πιστώσεις εκπαιδευτικών ώστε την πρώτη μέρα του σχολικού έτους οι μαθητές να βρουν τους εκπαιδευτικούς τους σε όλα τα σχολεία και σε κάθε σχολείο να λειτουργεί και το πρωινό ωράριο και το Ολοήμερο.

Καλούμε τον Πρωθυπουργό και την Πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να περάσουν από τους πανηγυρισμούς για την δήθεν έξοδο από τα μνημόνια, στις πράξεις και να προχωρήσουν επιτέλους στους μόνιμους διορισμούς που έχει ανάγκη η εκπαίδευση και που τόσες φορές οι ίδιοι ( εκ του ασφαλούς ελέω μνημονίου) με προκλητικό τρόπο και λαϊκισμό έχουν υποσχεθεί.

Είναι καιρός η Παιδεία να γίνει η είναι πρώτη εθνική προτεραιότητα γιατί πολύ φοβούμαστε ότι μας χωρίζει ακόμα πολύ δρόμος και κάποιες χιλιάδες διορισμοί εκπαιδευτικών για να φτάσουμε επιτέλους στην πολυπόθητη Ιθάκη.

Loading...
  • europalso   ideascentral