Τα φυτοφάρμακα στο πιάτο μας!

Τα φρούτα και τα λαχανικά καλλιεργούνται πλέον με φυτοφάρμακα. Μοναδική εξαίρεση αποτελούν τα βιολογικά προϊόντα.

Ο μη-κερδοσκοπικός οργανισμός “Environmental Working Group”, πραγματοποίησε μεγάλη έρευνα σχετικά με το ποια προϊόντα έχουν περισσότερες τέτοιες επικίνδυνες ουσίες.

Φρούτα και λαχανικά που έχουν τα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φυτοφάρμακα:

Μήλα
Ροδάκινα
Νεκταρίνια
Φράουλες
Σταφύλια
Σέλερι
Σπανάκι
Κόκκινες πιπεριές
Αγγούρια
Ντομάτες τύπου “cherry” (ντοματίνια)

Φρούτα και λαχανικά που έχουν τα ΛΙΓΟΤΕΡΑ φυτοφάρμακα:

Αβοκάντο
Καλαμπόκι
Ανανάς
Λάχανο
Αρακάς κατεψυγμένος
Κρεμμύδια
Σπαράγγια
Μάνγκο
Παπάγια
Ακτινίδια
Μελιτζάνες
Γκρέιπφρουτ
Πεπόνι
Κουνουπίδι

ip[
Exit mobile version