Προσοχή στις δηλητηριάσεις τώρα το Πάσχα – τι πρέπει να κάνετε

Το κείμενο που θα διαβάσετε είναι ένας χρήσιμος οδηγός επιβίωσης από τις δηλητηριάσεις αλλά και τις γαστρεντερίτιδες που μπορεί να μας πιάσουν το Πάσχα. Εξάλλου δεν είναι και λίγο πράγμα εκεί που το πεπτικό μας σύστημα είχε συνηθίσει για 40 μέρες τη νηστεία, ξαφνικά να δέχεται όγκους φαγητού.
Η τροφική δηλητηρίαση εμφανίζεται συνήθως ύστερα από 24 με 48 ώρες από την κατανάλωση κάποιου φαγητού με πόνο στην κοιλιά και το στομάχι, εμετούς, διάρροια, εφιδρώσεις και συχνά πυρετό. Δηλητηρίαση μπορεί να πάθουμε από τα αυγά, από το κρέας, από τα λαχανικά που δεν είχαν πλυθεί καλά.

Οι πιο συχνές αιτίες δηλητηρίασης είναι η λιστέρια που προκαλείται όταν τα λαχανικά δεν είναι καλά πλυμένα, η σαλμονέλα που προκαλείται όταν τα κρέατα δεν είναι καθαρά, ή έχουν αλλοιώσεις, ή ακόμη ακόμη, δεν έχουν μαγειρευτεί καλά. Επίσης άλλη μια μορφή προέρχεται από το e-coli. Πρόκειται για ένα επικίνδυνο βακτήριο που ζει στα έντερα των ζώων που καταναλώνουμε (προσοχή στη μαγειρίτσα) και το οποίο εάν προσβληθούμε έχει έντονα συμπτώματα διάρροιας, εμετού και πόνου.

Στην Κατηγορία : ΥΓΕΙΑ
ip[
Exit mobile version