Οι παχύσαρκοι ασθενείς έχουν περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσουν από σοβαρές λοιμώξεις

Μπορεί η παχυσαρκία να έχει αποδειχθεί ότι «κόβει χρόνια» από τη ζωή ενός ανθρώπου, ωστόσο οι παχύσαρκοι ασθενείς που νοσηλεύονται με λοιμώξεις όπως η πνευμονία και η σηψαιμία έχουν περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης, συγκριτικά με τα άτομα φυσιολογικού βάρους.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα εκείνα που ήταν υπέρβαρα είχαν 40% λιγότερες πιθανότητες να υποκύψουν στην ασθένεια, ενώ τα παχύσαρκα άτομα ήταν σε ακόμα… καλύτερη θέση με 50% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν συγκριτικά με τα «κανονικά» ή αδύνατα άτομα.

Στο συνέδριο παρουσιάστηκε και μια δεύτερη μελέτη, που εξέταζε τις περιπτώσεις 1,7 εκατομμυρίου ασθενών που εισήχθησαν με πνευμονία και σηψαιμία σε νοσοκομεία των ΗΠΑ τη διετία 2013-2014. Όσον αφορά στην πνευμονία, τα υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα είχαν σαφώς το πλεονέκτημα, με 23% και 29% καλύτερες πιθανότητες επιβίωσης αντίστοιχα. Και στη σηψαιμία όμως τα ευρήματα ήταν ανάλογα, με τους υπέρβαρους ασθενείς να έχουν 23% λιγότερες πιθανότητες να υποκύψουν, και τους παχύσαρκους 22%, πάντα σε σύγκριση με τα άτομα φυσιολογικού βάρους.

ip[
Exit mobile version